Årets andet DM-rally, der køres d. 18-19. juni omkring Rødekro og Skærbæk i Sønderjylland tegner til at blive en stor udfordring for de 55 tilmeldte rallyhold. En ting er i hvert fald sikker: Vinderen komme ikke sovende til sejren.

Årsagen hertil skal naturligvis findes på hastighedsprøverne. Disse skiller sig ud fra, hvad der er sædvanligt at se i Danmark, idet de alle indeholder grussektioner. Der er dog ikke tale om 100% grusprøver, hvorfor kørerne skal kæmpe med skiftende underlag hele rallyet igennem.

Distancen er også usædvanlig. 190 kilometer hastighedsprøver er meget efter danske forhold, men til trods for den lange distance, så indeholder rallyet kun 10 hastighedsprøver. Det betyder dermed, at gennemsnitslængden for hver enkelt prøve er lige i underkanten af 20 kilometer. Kørerne får med andre ord så lang tid på hver enkelt prøve, at de nok skal komme til at svede.

Alt dette betyder, at der bliver et helt andet pres på kørerne end de er vant til. Med så lange prøver kan man virkelig vinde noget ved at satse – men omvendt kan man også sætte det hele over styr ved en oversatsning. Her gælder det om iskoldt at stole på sit eget tempo uden at lade sig rive med til at køre over evne.

Det store grusindhold på prøverne betyder, at vinderen med stor sikkerheds skal findes blandt de hold, som stiller til start i 4-hjulstrukne biler. Dem er der så til gengæld også mange af. Hele 14 hold har træk på alle hjul og selv om de ikke alle kan regnes som vinderkandidater, så er der rigeligt med gode bud på sejren. Nærliggende bud er naturligvis vinderen af første DM-afdeling, Max Christensen i Subaru, eller sidste års 4WD-mester, Christian Jensen i Peugeot 207, men en outsider kunne være sønderjyske Martin Johansen (billedet). Har har tidligere vist at han føler sig godt tilpas på grus og hvis han kan overføre den fornemmelse til sin nye Subaru Impreza, hvor han for første gang råder over 4-hjulstræk, så kan han måske være mand for en overraskelse.

Det vil alt sammen vise sig i den kommende week-end. Bilerne slippes løs i Rødekro fredag d. 18. juni kl. 16.00 og kommer i mål nøjagtigt et døgn senere.

Foto: Morten Alstrup