Det blev til dansk sejr i Rally GP i Kongensbro, da Danmarksmesteren Christian Jensen slog norske Pål Try – både i de indledende heats og i en tæt finale, hvor Christian Jensen var hurtig til at udnytte en fejl fra nordmandens side.

I de indledende heats fik Christian Jensen den samlede bedste tid i sin Peugeot 207 Super 2000 2 sekunder foran Ib Kragh, som havde godt fyret op under sin Abarth Grande Punto Super 2000. Norske Pål Try havde ellers lagt ud med hurtigste tid af alle i første heat i sin Ford Focus WRC, men en afkørsel i første heat og et 3. heat, hvor han ikke helt fik tingene til at hænge sammen, betød at han først fulgte på 3. pladsen.

Banen var fugtig fra morgenen af og let regn flere gange i løbet af dagen betød, at den hele tiden blev ved med at være glat og vanskelig. Det betød, der var mange afkørsler og snurreture, men det betød også, at flere kørere overraskede med endog særdeles gode tider. Således var bedste dansker i første heat Michael Broberg Sørensen, som i Kongensbro kørte for allerførste gang i sin nye Subaru Impreza. De efterfølgende heats bød dog på et par småfejl fra Michaels side, men det bliver spændende at følge ham i årets løb efterhånden som han får den nye bil helt ind på livet. En anden overraskelse var Frank Nielsen, som i andet heat var 3. hurtigst generelt i en lille to-hjultrukket Citroën C2! “Vi har skiftet hele undervognen i vinterens løb og den styrer bare så godt,” fortalte Frank Nielsen, som i første heat havde været så glad for bilen, at han kørte en omgang for meget. I 3. heat gik det lige godt nok for ham, da han var en af de mange, som måtte en lille tur udenfor prøven.

Efter de indledende heats gik man i gang med finalerunderne, hvor de 32 hurtigste blev grupperet 4 og 4 og herefter sendt afsted hurtigt efter hinanden med den hurtigste fra indledende runde bagerst! Det gav anledning til en del spændende situationer og mange overhalinger, men favoritterne vandt alle deres heats og blev nu samlet i to semifinaler – igen med 4 biler i hver. Her bød især den første semifinale på dramatik. Forrest startede nordmanden Jarle Lippert i en BMW M3 og han fik det hurtigt vanskelig overfor Karl-Åge Jensen, Ib Kragh og Pål Try, som startede bag ham. Lippert ville imidlertid ikke give sig og tilskuerne begyndte at ane et aftalt spil. Kunne Lippert samle hele feltet bag sig, ville den hurtigste tid tilfalde den sidst startende Pål Try, som dermed ville ryge i finalen. Men den slags planer var ikke i spil, for da det lykkedes Karl-Åge Jensen at slippe forbi fortsatte Lippert med at forsvare sig lige så intenst overfor Ib Kragh og Pål Try og det blev nu meget spændende om Karl-Åge Jensen kunne opbygge så stort et forspring, at han ville blive hurtigste mand. Det lykkedes dog lige akkurat ikke og det blev Pål Try, som gik videre.

I den anden semifinale gjorde Christian Jensen kort proces med de øvrige. Han startede bagerst, men overhalede ganske enkelt alle de andre og satte oven i købet dagens hurtigste tid samtidigt. En stærk indikation af, at han havde tænkt sig at sætte sig fuldt og helt på Rally GP i år.

I finalen startede Pål Try foran Christian Jensen, som i løbet af en omgangs tid havde kørt sig helt op i kofangeren af nordmanden. Han kunne nu blot blive liggende der og sikkert køre hjem som hurtigste af de to, men kort efter blev enhver tvivl om sejren ryddet af vejen. “Det var ikke min plan at overhale Pål Try, men det var ikke rart at ligge lige bag ham, fordi der blev smidt mange sten op på min bil. Og da han så lavede en lille fejl så jeg min chance til at smutte forbi,” fortalte en glad Christian Jensen bagefter om, hvordan han sikrede sig sin 3. sejr i Rally GP i Kongensbro.

Foto: Morten Alstrup