DM rally kalenderen var svær at få på plads til 2009. Men efter mange genvordigheder drager de danske rallykørere til Schleswig i Nordtyskland for at åbne mesterskabskampen i Wikinger Rally.

Mange ting skulle falde på plads forud for årets rallysæson. Først kneb det med i det hele taget at finde rallies nok til at der kunne skabes et værdigt mesterskab. Det lykkedes så ved at inddrage Wikinger Rally i kalenderen, men straks det var faldet på plads dukkede nye problemer op.

Det viste sig nemlig at være vanskeligt at håndtere de af de danske rallybiler, som er registreret efter de nye afgiftsfritagelsesregler. Problemer var forsikringen af bilerne, som jo bevæger sig på offentlig vej på transporten imellem prøverne. Dette var en hård nød, men der er etableret en midlertidig ordning med et forsikringsselskab for dette løb og dermed er der grønt lys for deltagelse for alle de danske rallykørere.

Wikinger Rally har tidligere talt til det danske mesterskab og de seneste gange, det har været tilfældet, har danskerne domineret den øverste del af resultatlisten. Men denne gang kan de danske kørere forvente hård modstand. Rallyet tæller nemlig også som anden afdeling af det tyske rallymesterskab og selv om rally i Tyskland i nogle år har været nede i en bølgedal er de bedste tyske rallykørere stadig ikke sådan lige at bide skeer med.

Rallyet afvikles med centrum i Schleswig d. 3-4 april. Der åbnes med en publikumsprøve fredag aften, hvorefter der følger yderligere 13 prøver om lørdagen inden de 79 deltagere kommer i mål.