Mindre end en uge efter Targa Florio-rallyet på Sicilien køres Geko Ypres Rally – det efterhånden traditionsrige, belgiske rally.

Det bliver dog under en tung sky, at sjette afdeling af Intercontinental Rally Challenge afvikles. Blot 24-årige Gareth Roberts mistede livet i en ulykke på SS8 i weekendens italienske rally, hvor han var codriver for Craig Breen.

Tilbage i action er det dog for det øvrige IRC-felt fredag eftermiddag, hvor den første af dagens seks specialprøver afvikles. Service og overnatning foregår i byen Ypres, mens lørdagen sættes i gang med knap 27 km prøvelse på Heuvelland-prøven. Det bliver den første af 12 prøver lørdag og er samtidig en helt ny strækning for rallyet.

Prøverne i Geko Ypres Rally er primært lange, flade, men smalle strækninger, hvor 90 graders sving varierer. Umiddelbart kan prøverne virke harmløse, men der er masser af forhindringer, som kan pille den uopmærksomme kører ud af rallyet på et øjeblik. Grøfter, telefonmaster, grus og mudder, der bliver kastet ind på vejen, hvor kørerne skærer svingene hører alle til dagens orden. To prøver krydser ind over den franske grænse.

Lokale Freddy Loix hører til blandt de absolutte favoritter med syv sejre i rallyet gennem tiderne – tre gange mens det har kørt under IRC-banneret. Blandt andre interessante på startlisten er også Belgiens vicepremierminister med det motorsportsegnede navn Vincent Van Quickenborne. Han er codriver for lokale Tuur Vandenabeele.

Skodas favoritter vil som altid blande sig – Andreas Mikkelsen mistede sejren på SS7 til Jan Kopecky – uvidende om, at det ville blive den sidste prøve efter Breen/Roberts-crashet. Juho Hänninen stiller for Skoda Motorsport for første gang siden det irske Donnelly Group Circuit of Ireland. Også Florian Gonon, tidligere IRC Production Cup-frontrunner og Mathieu Arzeno kan overraske i deres Saintéloc Peugeot 207 S2000, mens svenske Patrik Flodin er tilbage bag rattet i Petter Solberg WRT’s Ford Fiesta efter at være sat på sidelinjen med brækket kraveben.

Følg rallyet via livetiming og radio her.

Stillingen i IRC for kørere før Geko Ypres Rally:

1 Andreas Mikkelsen (Norway) 89pts
2 Jan Kopecký (Czech Republic) 83pts
3 Juho Hänninen (Finland) 43pts
4 Sepp Wiegand (Germany) 40pts
5 Bryan Bouffier (France) 27pts
6 Dani Sordo (Spain) 25pts
7 Craig Breen (Ireland) 18pts
8 Giandomencio Basso (Italy) 15pts
– Pierre Campana (France)
– Luis Monzón (Spain)