Rubens Barrichello fremkaldte jubelråb af dimensioner, da han i sidste øjeblik tog pole position i en dramatisk kvalifikation på Interlagos.

Brasilianeren og Mark Webber skiftedes til at sætte hurtigste omgang, som banen blev hurtigere og hurtigere i slutfasen af Q3. Det blev dog Barrichello, der tog stikket til sidst og holder i pole position i søndagens grand prix.

Med pole position til morgendagens grand prix står brasilianeren stærkt – særligt efter de øvrige VM-aspiranter starter som nummer 14 og 16.

Treer er Adrian Sutil, der endnu engang er stærk i regn i Force India-raceren. Tyskeren, der har sydamerikanske rødder, var hurtigst på sin sidste flyvende omgang i første sektor, men satte tre tiendedele sekund over styr i anden sektor.

Også Toyota-teamet viser god form i det våde element med Jarno Trulli i anden startrække og rookie Kamui Kobayashi lige uden for Q3 på en godkendt 11. plads.

Kaotisk Q2

Q2 har 12 minutter tilbage, men aktiviteten på banen er begrænset. En halv time efter hele kvalifikationen skulle være afsluttet, er den midterste session end ikke halvvejs.

Regnen fortsætter med at sile ned over Interlagos-banen, og små floder løber på tværs af asfalten. Det har skabt flere farlige situationer og har sendt blandt andre Sebastian Vettel og Lewis Hamilton ud allerede i Q1.

Der gik dog lang tid, inden Q2 gik i gang. Da det grønne lys endelig blev tændt, nåede ingen af kørerne dog for alvor at sætte en hurtig omgang, før det gik galt igen.

Anden kvalifikation ser dog hurtigt det røde flag, da Vitantonio Liuzzi mister kontrollen med Force India-raceren på vej ind i første sving og destruerer den indiske racer.

Da Q2 endelig blev sat i gang igen, var det med Jenson Button som 14. og næstsidst. Rosberg og Nakajima fortsætter med at vise fart i det våde, mens også Sebastien Buemi og Adrian Sutil er godt med i top fem. Rubens Barrichello fortsætter også med at vise sig som stærkeste Brawn GP-kører på sin hjemmebane.

Spillet gik om, hvem der kørte på intermediates og hvem der havde regndæk på i Q2. Nico Rosberg satte hurtigt en god tid på regnvejrsdæk og kunne nå at gå i pit og skifte til intermediates også.

Sebastian Vettel fik aldrig greb i regnvejret
Sebastian Vettel fik aldrig greb i regnvejret

Sebastian Vettel i den tunge ende

Sebastian Vettel trak dog den helt store nitte, da han ikke formåede at sætte en hurtig tid, mens forholdene var mindst slemme. Det betyder, at Vettel starter som nummer 16 og dermed vil have yderst svært ved at holde liv i mesterskabsdrømmene.

Også Lewis Hamilton havde store problemer i sin McLaren-Mercedes. Den snart afgående verdensmester fandt sig aldrig til rette i det våde element i en racer, der stort set var sat op til tørvejr. Teamkammerat Kovalainen tilslutter sig lørdagens skuffelser med en 17. startplads.

Startopstilling til Brasiliens Grand Prix:

1 Rubens Barrichello, Brawn-Mercedes, 1:19.576
2 Mark Webber, RBR-Renault, 1:19.668
3 Adrian Sutil, Force India-Mercedes, 1:19.912
4 Jarno Trulli, Toyota, 1:20.097
5 Kimi Räikkönen, Ferrari, 1:20.168
6 Sebastien Buemi, STR-Ferrari, 1:20.250
7 Nico Rosberg, Williams-Toyota, 1:20.326
8 Robert Kubica, BMW Sauber, 1:20.631
9 Kazuki Nakajima, Williams-Toyota, 1:20.674
10 Fernando Alonso, Renault, 1:21.422

11 Kamui Kobayashi, Toyota
12 Jaime Alguersuari, STR-Ferrari
13 Romain Grosjean, Renault
14 Jenson Button, Brawn-Mercedes
15 Vitantonio Liuzzi, Force India-Mercedes

16 Sebastian Vettel, RBR-Renault
17 Heikki Kovalainen, McLaren-Mercedes
18 Lewis Hamilton, McLaren-Mercedes
19 Nick Heidfeld, BMW Sauber
20 Giancarlo Fisichella, Ferrari

Foto: Brawn GP