DASUs elitenyhedsbrev bringer nyt om de indplacerede atleters resultater – og beretter, hvem vi skal holde øje med i den kommende tid.

Siden sidst

Points til Kevin i Brasilien


Kevin Magnussen 
og Haas F1 Team kom fra det brasilianske Grand Prix med en dobbelt pointscoring. Romain Grojean og Kevin besatte hhv. ottende- og niendepladsen, hvilket betyder at danskeren nu har scoret i alt 55 VM-points i sæsonen. Der resterer nu kun et Grand Prix, i Abu Dhabi om små to uger, og Kevin har stadig en matematisk mulighed for at blive ”best of the rest” i køremesterskabet.

Husk, du kan høre vores analyse af Brasiliens Grand Prix i podcasten Det ternede flag denne uge – vi har en særlig gæst i studiet.

 

Nicklas vinder igen Ferrari World Challenge

For andet år i træk kunne danske Nicklas Nielsen lade sig hylde som vinder af Ferrari Finali Mundiali, hvor alle deltagere fra de forskellige Ferrari Challenge-serier rundt om i verden mødes til det uofficielle VM i serien. På Monza-banen i Italien sejrede Nicklas 4. november efter en hård dyst med italienske Fumanelli og havde forinden sikret sig mesterskabet i Ferrari Challenge Europe.
Østjyden stiller til start for danske Formula Racing, der ligeledes sikrede sig teammesterskabet for andet år i træk. Nicklas fik sit trofæ overrakt af Ferraris Formel 1-teamchef Maurizio Arrivabene.

WSK Final Cup

Blot en uge efter triumfen på Monza var Nicklas Nielsen tilbage i karting, da han sammen med en håndfuld andre unge danskere deltog i anden afdeling af løbsserien WSK Final Cup. Det blev til en fjerdeplads i klassen OK for Nicklas, hvilket også er hans position i den samlede stilling. Sebastian Øgaard (OK), William Wulf (OK Junior) og Julius Dinesen (Mini) nåede ligeledes finalerne.
Løbet blev kørt i Castelletto; der resterer en enkelt afdeling.

Det sker

VM i Shanghai

Sjette afdeling af VM i langdistanceløb (WEC, World Endurance Championship), køres den kommende weekend på Grand Prix-banen i Shanghai. Fra dansk side er der særlig interesse for klassen GT Pro, hvor der er tre danskere til start. Michael Christensen er sammen med franske Kevin Estre i spidsen for VM for Porsche, mens DaneTrain med Marco Sørensen/Nicki Thiim igen er til start for Aston Martin.

Løbet sættes i gang kl. 04.00 dansk tid søndag morgen, og kan følges på TV2 Sport, Eurosport samt seriens hjemmeside, www.fiawec.com

Efter 6 Hours of Shanghai holder WEC vinterpause, inden det går løs med de tre sidste afdelinger af mesterskabet i første halvdel af 2019.

Vesti i berømt gaderæs

Unge Frederik Vesti får den kommende weekend debut i det ikoniske gadeløb i bystaten Macau, der ligger på den kinesiske kyst tæt ved Hong Kong. Frederik får chancen i FIA Formula 3 World Cup for sit hollandske team Van Amersfoort Racing efter sin F3-debut for teamet på Hockenheim sidste måned. Formel 3-løbet i Macau er tidligere vundet af John Nielsen, og flere andre danske topnavne har deltaget, bl.a. Jan og Kevin Magnussen. Løbet er nr. 68 i rækken. Frederiks løb kan følges direkte på Eurosport natten mellem lørdag og søndag.
Se mere på www.macau.grandprix.gov.mo/en/

Danskere til Super Trofeo World Final

Den kommende weekend markerer også afslutningen i mærkeserien Lamborghini Super Trofeo. Det sker på Vallelunga-banen i Italien. Fra Danmark deltager Dennis Lind og Frederik Schandorff med deres respektive holdkammerater. Lørdag køres sidste afdeling af den europæiske serie, hvor begge danskere er godt placeret, og søndag er det så Super Trofeo World Final. Sidstnævnte blev i 2016 vundet af Dennis Lind.
Læs mere på https://squadracorse.lamborghini.com/

Casper T. Hansen og Casper Pilgaard testede Formula Renault 2.0 som præmie for Formel 4-titler
Casper T. Hansen og Casper Pilgaard testede Formula Renault 2.0 som præmie for Formel 4-titler

Dansk Formel 4 producerer talenter på stribe

Eventyrlysten er fortsat stor hos unge danske formelkørere. Efter blot to år har det nye danske Formel 4-mesterskab, Renault F4 Danmark, leveret en række unge talenter, der afprøver talentet i udlandet. Det gælder Christian Rasmussen (nr. 2 i F4 DM 2017), der i sit første år sluttede på tredjepladsen i det amerikanske Formel 4 -mesterskab, hvor han fik selskab af Aske Nygaard Bramming (nr. 3 DM 2018) til sæsonfinalen på COTA.

Allerede den kommende weekend debuterer Valdemar Eriksen (nr. 4 DM 2018) i løbsserien MRF Challenge som køres i Dubai, Bahrain og Indien hen over vinterhalvåret, og Malthe Jakobsen (nr. 6 og rookie-mester DM 2018) deltager senere i år i de to sidste runder af Formula 4 SEA (South East Asia).

For tre uger siden modtog nr. 1 og 2 i DM 2018, Casper T. Hansen og Casper Pilgaard, deres præmie i form af en Formel Renault-test i Barcelona.

Læs mere om Formel 4 i Danmark på www.formel4.dk. Mesterskabet afvikles i et samarbejde mellem DASU og seriens promotor.

Husk, du kan se, hvad der ellers sker denne weekend på DASU’s løbskalender her.

Fotos: Haas F1 Team, DASU

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her