Tredjeplads til Jan Magnussen, Anders Fjordbach og Dennis Andersen, som lå til at vinde Pro-Am-klassen i anden afdeling af FIA World Endurance Championship på Portimao, da teknisk svigt sendte holdet ud af kampen kort før mål. 

High Class Racing var flyvende i årets anden afdeling af FIA World Endurance Championship, hvor det danske hold med Jan Magnussen, Anders Fjordbach og Dennis Andersen lå til at sikre deres første Pro-Am-sejr i LMP2-klassen. Med kun 32 minutter til målflaget opstod der imidlertid et problem i den røde og hvide Oreca-racer, som fik bilen til at bryde ned og holde stille på banen i flere minutter.

– Det var et voldsomt frustrerende øjeblik. Vi havde kørt et stærkt ræs og løftet os fra en startposition som nummer ni til en syvendeplads i LMP2 og en føring i Pro-Am-klassen, da Anders (Fjordbach, red.) pludselig mistede power og måtte parkere på banen. Det viste sig heldigvis at være et elektrisk problem, som mekanikerne hurtigt kunne fikse, men det nogle minutter at få bugseret bilen tilbage til pitten, og da vi igen fik startet bilen op igen, var vi dumpet et godt stykke ned af listen, lyder det fra Jan Magnussen.

Indtil da havde High Class Racing tydeligt vist, at de kunne være med til at kæmpe om topresultaterne i VM-serien. Fjordbach leverede igen en imponerende indsats under starten, hvor han fik hentet et par positioner uden at få nærkontakt i den vilde kamp. Andersen kørte et effektivt tripplestint med stabile omgangstider, mens Magnussen kæmpede sig gennem trafikken i et solidt dobbeltstint. Teamet endte med, for første gang, at kunne betræde WEC-podiet, hvor kørerene modtog pokalen for tredjepladsen i Pro-Am-klassen.

– Teamet havde fortjent mere i dag, men sådan er racing. Det vigtigste er, at vi denne weekend fik vist, at vi har fundet den fart, vi manglede på Spa, og at vi er konkurrencedygtige og kan kæmpe med om topresultaterne. Selvom det hele faldt ud af hænderne på os til sidst, så føler jeg alligevel, at vi fik noget med os fra Portimao, og at vi kan bære noget moment videre til næste afdeling.

Næste opgave for Magnussen, Fjordbach, Andersen og resten af High Class Racing bliver tredje afdeling af FIA World Endurance Championship på Monza den 16.-18. juli.

Foto: XYNAMIC