Pirelli er nu klar til at præsentere dækkene til formel 1 sæsonen 2012, og der bliver væsentlige ændringer.

Der bliver i år seks typer dæk og alle med nye compounds(gummiets sammensætning) undtagen Super soft dækket, der er det samme som i 2011 sæsonen. Farvekoderne er som følger:

  • Rød – Super-soft
  • Gul – Soft
  • Sølv – Hard
  • Grøn – Intermediate
  • Blå – Wet
  • Hvid – Medium
Pirellis farvekoder til 2012-sæsonen i F1

Alle teams skal således starte fra bunden igen med at lære de nye dæk at kende.

– På dette tidligere tidspunkt er fokus for de forskellige teams at lære de nye dæk at kende – sidste år tog det ikke lang tid for holdene at lære dækkenes karakteristika at kende og det vil også være tilfældet i år, udtaler Pirelli motorsportschef Paul Hembrey i en pressemeddelelse.

Formel 1 feltet skal teste dæk fra i morgen d.7. februar til fredag d.10 februar på Jerez banen i Spanien. Banen er ideel til test på grund af sin store variation af sving. Kørerne skal under testen blive fortrolige med de nye karakteristika, såsom  dækkenes forbedrede kontaktevne med asfalten og længere holdbarhed under spidsbelastning.

Til testen vil hver bil have 25 sæt new soft, medium og hard compound til rådighed – sammen med dæk til wet, hvis der skulle blive brug for det. Hvert team må have 100 sæt dæk per bil til test, og skal udvælge, hvilke compound de ønsker at teste med. Til Jerez testen har ingen hold valgt at supersoft dækket – sandsynligvis, fordi det netop er det eneste dæk de kender fra sidste år.

Racemag følger testen på Jerez i ugens løb.