Efter sejren i sidste års Le Mans gik Team Peugeot Total i gang med forberedelserne til årets løb på den franske bane. Det er nemlig året helt store mål. Teamet har siden testet 11 gange, samt kørt to løb, senest med en dobbelt sejr i 12 timers løbet på Sepring tidligere på året.

Det store fokus på 24 timers løbet på Le Mans har betydning for indgangsvinklen til løbet på den belgiske bane. Sportschefen hos Peugeot, Oliver Quesnel siger:

”Beskeden til alle hos Team Peugeot Total er klokkeklar. Vi har ingen intentioner om at løbe nogen risiko på banen i Belgien. Vi vil ikke sætte vores forberedelse på spil, og sejr for en hver pris er ikke en del af planen. Selvfølgelig bliver vi glade hvis vi vinder, men sejr er ikke vigtigt”

Peugeot’s mål for løbet på Spa er at få rutine til hele teamet frem mod Le Mans den 13. juni. Opgaverne ved pitstop skal øves igennem, så alle kender deres plads. Kørerne får rutine med kørsel i det store felt med biler i forskellige hastigheder

Bilerne til løbet på den belgiske bane vil teknisk ikke være identiske med bilerne til Le Mans. Ligesom sidste år vil fronten bliver anderledes til løbet på den legendariske franske bane.

Bilerne fra Team Peugeot Total vil for første gange køre med numrene 1 til 3. Kørerne på de tre biler vil sandsynligvis være de samme på Le Mans

#1 – Blå spejle: Alex Wurz (AUT) / Anthony Davidson (GBR) / Marc Gene (ESP)
#2 – Hvide spejle: Stephane Sarrazin / Nicolas Minassian / Franck Montagny (alle Frankrig)
#3 – Røde spejle: Sebastien Bourdais (FRA) / Simon Pagenaud (FRA) / Pedro Lamy (POR)

Den førstnævnte kører på de tre biler skal sætte tiden i kvalifikationen, mens den sidste skal starte løbet.

Udover de tre fabriksbiler kommer også en fjerde Peugeot 908 HDi FAP til løbet. Den køres af Oreca holdet.

Foto: Francois Flamand DPPI – Peugeot på Spa 2009