Efter at rallycross er afviklet i stort set samme facon i 40 år, sker der store ændringer i den kommende sæson. Selskabet IMG har overtaget rettighederne til løbsafviklingerne og har bl.a. fået forhandlet sig frem til en spændende TV-aftale, som vi også får glæde af her i Danmark. Udvalgte løb vil blive vist live herhjemme på Viasat Sport.

De største ændringer ses i SUPERCARS klassen, hvor feltet ser mere spændende ud end nogensinde. Petter Solberg er kommet til fra WRC, og i skrivende stund er han ved at lægge sidste hånd på sin Citroen DS3. Han går 100% efter titlen i år, og han vil utvivlsomt blive spændende at følge. Petters storebror Henning er også tilmeldt årets første afdeling i påsken på Lydden Hill i England, hvor han stiller til start i en SAAB, som er lejet af Per Eklund.

Ulrik Linnemann er klar til 2013-sæsonen - mød ham denne weekend ved Biler i Bella
Ulrik Linnemann er klar til 2013-sæsonen – mød ham denne weekend ved Biler i Bella

Set med danske øjne er det naturligvis en kæmpe glæde, at Ulrik Linnemann har fundet frem til at pasende budget i 12. time, og at han således stiller til start i England. Ulrik går 100% efter titlen i år, og hvis ellers han får en god start på sæsonen uden større uheld, så er han utvivlsomt en af favoritterne til titlen i SUPER1600 klassen.

Du kan i øvrigt møde Ulrik og hans fine SUPER1600 Peugeot i motorsportshallen i Bella Centeret i denne weekend.

Kalender for RallycrossRX i 2013 ser således ud:

1. Mar 31 – Apr 1: England, Lydden Hill
2. Apr 27 – Apr 28: Portugal,  Montalegre
3. May 25 – May 26: Ungarn, Nyriád
4. Jun 8 – Jun 9: Finland, Kouvola
5. Jun 15 – Jun 16: Norge, Hell
6. Jul 6 – Jul 7: Sverige, Höljes
7. Aug 30 – Sep 1: Frankrig, Lohéac
8. Sep 14 – Sep 15: Østrig, Greinbach
9. Sep 28 – Sep 29: Tyskland, Estering