Pedro de la Rosa får igen sparket gang i den aktive F1-karriere med en toårskontrakt med HRT.

Den tidligere F1-kører og indtil nu tester for McLaren Mercedes fra Barcelona kommer til det spanske team og medbringer et væld af erfaringer og teknisk indsigt.

– Dette er et meget vigtigt skridt i min sportslige karriere og et af de mest velovervejede, jeg har taget. Jeg er på et godt sted, hvad angår modenhed, og jeg er klar til at tage denne udfordring, som motiverer mig enormt. Da jeg skulle beslutte, om jeg ville gå ind i dette projekt, så var der tre afgørende faktorer: mit ønske om at komme tilbage til sporten, det faktum, at HRT er et spansk team og at komme til at kende personerne, der fører an i dette projekt, siger Pedro de la Rosa i en pressemeddelelse.

Den spanske forbindelse fornægter sig fortsat ikke hos teamet, der senest har testet Dani Clos, også fra Barcelona.

– Jeg er stolt over, at Spanien har et F1-team og at jeg har denne mulighed for at blive dets kører. Jeg kan kun takke HRT for at tro på mig. Endelig vil jeg huske at takke McLaren for at lade mig tage dette skridt. Jeg har været meget glad gennem de otte sæsoner, jeg har været hos dem og vokset som kører og person. Uden dem ville jeg ikke være her i dag, siger de la Rosa, der præsenteres på et pressemøde tirsdag i Madrid.

Pedro de la Rosa fyldte 40 år i februar i år og står noteret for i alt 72 grand prix’er. Han har senest kørt for Sauber som standin for Sergio Pérez.