Når den Sønderjyske racerkører Patrik Matthiesen i slutningen af næste uge triller ud af pit’en på den 5,8 kilometer lange Formel 1 bane Circuit de Barcelon-Cataluna, er det ikke alene første gang i 2017 at han er spændt fast i en racerbil, men også første gang i en Lamborghini Hurracán med hele 620 HK bag føresædet.

Patrik der i de sidste 3 sæsoner har udøvet sin sport i England, først i Ginetta Junior og sidst i 2016 i den Britiske Formel 4 klasse, er klar til at fortsætte sin udvikling  i GT klasser – altså lukkede biler.

Patrik Matthiesen
Patrik Matthiesen

Det er dette jeg hele tiden har villet, fortæller en begejstret Patrik. Siden slutningen af 2016 har jeg testet både Aston Martin GT4 og Porsche 911 GT3, og jeg har nu igennem flere måneder taget tilløb til denne test sammen med det tyske team Leipert Motorsport og ser virkelig fremtil nogle givtige dage.

Leipert Motorsport deltager i Lamborghini Super Trofeo serierne i Middle East, Asia og Europe og kørte sig for mindre end 14 dage siden ind på en 2. plads i årets første 24 timers løb som blev kørt i Dubai, og det på trods af at de startede fra en 95. plads.

Patrik skal teste sammen med 3 af teamets erfarne kørere fra den europæiske serie hvor man i den kommende sæson er 2 kørere på hver bil, her bliver det rigtigt spændende at skulle arbejde sammen med andre om at få Lamborghini’en sat op så den passer bedst muligt til 2 kørere.

Jeg har jo siden jeg trådte ud af gokarten i 2013 sigtet efter at komme til at køre langdistanceløb. Testen med Leipert Motorsport er de første skridt i den retning, og jeg har vist ved tidligere tests i andre GT biler har overbevist mig om at det er det helt rigtige valg.

 I tidligere tests i Ginetta GT4, Aston Martin GT4 og Porsche 911 GT3 har den 18 årige sønderjyde været indenfor samme sekund som de respektive mærkers fabrikskørere som har testet på samme dag i samme bil som Patrik, og dette giver en god platform til det kommende arbejde i 2017.