De to hovedparter i den verserende Formel 1-krig, Ferrari og FIA, skærper retorikken i kølvandet på afgørelsen på Ferraris forsøg på at få nedlagt forbud mod FIA’s 2010-reglement.

Ferrari retter dele af skytset mod fremtiden for Formel 1, efter det er kommet frem, at en række GP2-teams som ventet overvejer at tilmelde sig startopstillingen til næste års VM-serie.

I forbindelse med høringen ved en fransk domstol er det kommet frem, at teams som Wirth Research, Lola, USF1, Epsilon Euskadi, Ray Mallock Limited, Formtech, Campos og iSport er blandt de hold, der ser på Formel 1 til næste år.

I en meddelelse på deres hjemmeside fremgår det, at Ferrari ser på listen med vantro.

– Kan et VM med teams som disse – med al respekt – have samme værdi som nutidens Formel 1, hvor Ferrari, de store bilfabrikanter og teams, der har skabt sportens historie, deltager? Ville det ikke være mere belejligt at kalde det Formel GP3, lyder det i meddelelsen fra Ferrari.

FIA tager til genmæle og anklager ifølge Autosport for at sætte egne interesser over sportens.

– Ingen deltager skulle sætte deres interesser over sportens, siger FIA’s Max Mosley. FIA, teams og vores kommercielle partnere vil nu forsætte arbejdet med at sikre Formel 1’s velbefindende i 2010 og frem, slutter Mosley.

Ferrari, Toyota og Red Bull har åbenlyst luftet intentionerne om ikke at deltage i Formel 1 næste år under de nye regler.

Foto: FIA