I weekenden er Formel 1-feltet nået til Bahrain, hvor sæsonens fjerde Grand Prix skal køres på Sakhir banen.

Der har i de seneste måneder og uger været stor diskussion om, hvorvidt løbet i Bahrain skulle køres eller ej. Men i sidste uge slog FIA fast, at det var sikkert nok at afholde Grand Prix’et i Bahrain.

Sakhir banen er 6,3 kilometer lang, og er en hurtig bane med hele fire langsider, dog i kombination med flere meget langsomme sving. Da banen ligger i en ørken kan en joker være sandstorme eller blot briser, der fører sand indover banen, som er hændt under tidligere løb. Temperaturen bliver omkring de 30 grader eller mere i weekenden, og det betyder væsentlig højere asfalttemperatur.

Pirelli har til dette løb valgt dæk med Soft og Medium compound – fuldstændig som vi så det i Kina.

Den højere temperatur kan blive en interessant faktor. For i Kinas Grand Prix i sidste weekend var Mercedes netop hurtig, fordi temperaturen ikke var så høj. Mercedes har tidligere haft problemer med dæk og bilens stabilitet, når der har været for meget varme. Omvendt har Lotus det bedre med vejret i ørkenen.

– Det bliver sandsynligvis ganske varmt og vores bil brød sig ikke så meget om kulden, da vi var I Kina, så måske varmen passer bedre til os, udtaler Kimi Räikkönen fra Lotus teamet.

Derudover må McLaren og Red Bull stadig regnes for favoritterne til løbet i Bahrain. Sebastian Vettel især havde en dårlig optakt og kvalifikation i Kina, men både han og Webber endte trods alt i top fem. Fernando Alonso har meldt ærligt ud, og spanieren forventer, at han får en hård weekend i Ferrari raceren. Både fordi bilen ikke passer særlig godt til banen, men også fordi bilen er den samme som i Kina – altså underforstået at den ganske enkelt er for langsom.

Williams og Sauber vil også til dette Grand prix være jokere til at blande sig i toppen. Alene pointtabellen for kørere viser, hvor meget tættere og alsidigt Formel 1-feltet er i år – kørere fra syv forskellige teams i top ti.

Læs mere om den frie træning på fredag her på Racemag.

OBS! Du kan finde spilforslag på http://www.tipsomtips.com/

Se guidet tur rundt på Sakhir-banen med Mark Webber i denne video: