Christian Bakkerud var tilfreds efter DTM løbet søndag eftermiddag på Nürburgring, selvom den endelige 13. plads kunne have været blevet til så meget mere. 86.000 tilskuere så Bakkerud skyde frem fra sin 18. plads som den hurtigste 2007 Audi kører, til en 10. plads.

“Jeg havde en rigtig god start, ” fortæller en glad Christian. “Jeg kørte mig fra en 18. plads til en 10. plads, hvilket er ganske udmærket hvis I spørger mig. Mit første stint var rigtigt godt, jeg kæmpede med biler der var meget hurtigere end min.”

“Men i mine næste stints begyndte mine bremser at overophede, de virkede stadig men de var enten af eller på. Mine dæk begyndte også at overophede på den varme bane, og så faldt jeg ned gennem feltet efter pitstoppene. Det var ærgerligt, da bilen ellers fungerede rigtigt godt.

Bakkerud har nu lært sig hvordan hans 2007 Audi DTM bil fungerer, og samarbejdet med Team Kolles er nu et ægte teamwork. Så alting er på plads, forud for den sidste halvdel af DTM mesterskabet 2009. Men at køre DTM med en to år gammel bil har sine udfordringer.

“Jeg vil ikke beskylde 2007 bilens lavere downforce for overophedningen. Men det hjalp bestemt ikke. Da de nyere biler overhalede mig, så prøvede jeg naturligvis at hænge fast i dem. Men det var ikke helt nemt.

Christian formåede igen at slå sine to teamkammerater I træning, kvalifikation og løbet. De er hans hovedmodstandere, eftersom de kører i samme 2007 Audi som ham.

“En 13. plads er godt! Jeg er uden tvivl meget tilfreds. Jeg ville naturligvis gerne have holdt fast I min 10. plads, det ville have været noget helt særligt. Men jeg er glad, teamet gjorde et godt stykke arbejde.”

Christian skal i næste uge køre Team Kolles sportsvogn Audi R10 TDi på den samme bane; Nürburgring. Og han er overbevist om, at DTM løbet søndag har givet ham den optimale forberedelse.

“Nu skal jeg have et par dages pause her I Tyskland, før vi starter forberedelserne med Le Mans Serie løbet. De starter på torsdag, og jeg er 100% sikker på at dette løb har givet mig de optimale muligheder for at forberede mig, forud for 1000 km løbet på Nürburgring næste weekend.”

Foto: motioncompany