Siden sidst

Op- og nedtur for danskerne i Østrig

Heller ikke Red Bull Ring blev vendepunktet for Haas F1 og Kevin Magnussen. Efter en flot kvalifikation var ingen af Haas-bilerne konkurrencedygtige i Østrigs Grand Prix og sluttede uden points.

Heller ikke Christian Lundgaard havde succes i Formel 3. Efter en god kvalifikation blev danskeren diskvalificeret og placeret bagerst i feltet grundet en fejl i pitlane, der ikke havde noget med det sportslige at gøre. Med 30 biler til start var løbet kørt.

Til gengæld lykkedes det atter Mikkel O. Pedersen at score gode points i Porsche Super Cup. Det blev til en femteplads i mål, senere konverteret til en sjetteplads. Struer-køreren er nu treer i mesterskabet.

Husk, du kan høre vores analyse af Østrigs GP i podcasten Det ternede flag her.

Topplacering i 6-timersløb på Watkins Glen

Jan Magnussen og Antonio Garcia kom i mål på andenpladsen i GT LM i det traditionsrige Sahleens 6 Hours of the Glen, der køres på den tidligere Grand Prix bane Watkins Glen i staten New York. Jan og Garcia er nu blot et enkelt point efter de førende i den samlede stilling.
I GT D kom Christina Nielsen og holdkammerater i mål på en fin fjerdeplads for Acura.

Finale i WSK Euro Series

Conrad Laursen besatte syvendepladsen i OK Junior i finaleløbet for serien WSK Euro Series, og blev dermed bedste dansker. I OK kom Sebastian Gravlund i mål som nr. 4, mens Julius Dinesen og Mikkel Pedersen blev hhv. nr. 22 og 28 i Mini.
 

Det sker

 

Linnemann i VM-debut

Den kommende weekend skriver Ulrik Linnemann dansk motorsportshistorie, når han som den første dansker stiller til start i en afdeling af FIAs World Rallycross Championship. Ulrik debuterer for Honda i løbet der køres i Höljes, Sverige; et løb der traditionelt tiltrækker tusindvis af danske fans. Læs mere på seriens hjemmeside her.

Se løbene live via FIA World Rallycross Championships YouTube her.

Formelrace i Ungarn

Efter en længere pause skal Frederik Vesti i aktion den kommende weekend på Hungaroring i Ungarn, når tredje afdeling af FIAs Regional F3 European Championship afvikles. Sydjyden fører inden løbet mesterskabet efter 3 sejre i de første to runder.
Følg med live på www.f3regional.com.

Ligeledes på Hungaroring skal en anden af Danmarks unge formeltalenter i aktion. Nikolaj Kjærgaard er til start i femte runde af løbsserien Euroformula Open. Nikolaj er inden runden placeret på en samlet 11. plads.
Følg med på www.euroformulaopen.net

Begge unge danskere er indplaceret som Team Danmark Eliteatleter.
Endelig er også Oliver Rasmussen til start på Grand Prix-banen udenfor Budapest. Det sker i en afdeling af det italienske F4 mesterskab.

Klassiker i Canada

Fra berømte Watkins Glen i USA rykker IMSA WeatherTech SportsCar Championship med blot en uges mellemrum videre til en anden klassisk bane, nemlig Canada Tire Motorsport Park (bedre kendt som Mosport Park) i Ontario, Canada. Jan Magnussen er i aktion for Corvette Racing.

Følg løbet på www.imsa.com

Danskere ved Mount Fuji

Der er dansk deltagelse når fjerde afdeling af løbsserien Blancpain GT World Challenge Asia afvikles på Fuji-banen i Japan den kommende weekend. Christina Nielsen og Frederik Schandorff er til start.

Læs mere og følg det live på www.gt-world-challenge-asia.com

Lyt med her, når Frederik Schandorff fortæller om sin karriere i seneste podcast fra Det ternede flag.

Fotos: DASU/Frederik Schandorff/Åge Kirketerp

DASU-arrangementer i den nærmeste fremtid 

Super Seven Racing Ring Knutstorp 5-7/7 Sverige
ERA Drifting Sturup Raceway 6-7/7 Motor Sport Sønderjylland
Træningslejr Klippan, Sverige 7-13/7 Automobil Sports Klubben Hedeland
R1-/C1-kursus Vejen 13/7 Vejen og Omegns Motorklub
KOMO Rallysprint Gammelrand 20/7 Kalundborg og Omegns Motorklub
Motorsportsfestival Ørnedalsbanen 25-27/7 Frederikshavn Sæby Auto Sport
Kart Cup Nord Thy Karting Center 27/7 Thy Motor Sport
CHGP Bellahøj Park 2-4/8 Automobil Sports Klubben Hedeland
BM1 Lundsgårdsbanen 3/8 Bornholm Motor Sport
Rotax Nordisk Mesterskab Midtjysk Karting Bane 3-4/8 Midtjydsk Karting Klub
JFM for klubhold og JFM individuelt Mors 3/8 Morsø Motor Sport
SM Frederikssund 3/8 Viking Auto Sport
Streetracing Thisted 3-4/8 Dragracing Club Denmark