Sebastien Ogier er tæt på at komme til start i Monte Carlo-rallyet i januar 2010. Rallyet markerer åbningen af IRC’s 2010-sæson, og det franske stortalent kan dermed få muligheden for at gentage sejren fra 2009. Ogier, der er tilknyttet Citroens juniorteam i WRC, er kædet sammen med et sæde i en Peugeot 207 S2000. Sejren i 2009-udgaven af rallyet var første gang, 2008-juniorverdensmesteren kørte i en S2000-bil.

Men også en anden kendt franskmand stiller til start i det traditionsrige rally i fyrstendømmet. Stephan Sarrazin, der tidligere var formeltalent og kørte F1, kommer i en privat indsat Peugeot 207 S2000. Den alsidige kører er i gang med forberedelserne til rallyet og ser frem til 2010-udgaven.

Rallye Monte-Carlo, Monaco 20-24 01 2009
Stephane Sarrazin undervejs i Monte Carlo Rally 2009

– Jeg ser virkeligt frem til Monte Carlo Rally. Jeg synes, at jeg har forbedret mig meget som rallykører efter sidste år, og jeg har vundet på at have mere erfaring. Der vil dog være mange stærke kørere denne gang, med et felt der er endnu stærkere end sidste år, så jeg vil ikke komme med for mange forudsigelser. Jeg tror dog, at jeg kan udfrodre, og jeg vil i hvert fald nyde det, siger Stephane Sarrazin til IRC.

Monte Carlo Rally køres fra den 19. til den 23. januar. Flere af dagene vises live på Eurosport. Se IRC’s 2010-kalender her.

Foto: IRC