Christoffer Nygaard har hentet en lang række fjerde- og femtepladser i FIA GT-serien og i tyske ADAC GT Masters. Men i lørdagens løb i sidstnævnte på Hockenheim kunne Lyngby-køreren endelig træde op på podiet sammen med teamkammerat Walter Lechner jr.

Ford GT-parret startede fra en syvendeplads, men Nygaard kunne køre sig fire placeringer frem, inden han ved pitstoppet kunne overlade den hvide Ford til sin teamkammerat. Podieplaceringen holder østrigske Lechner jr. i mål efter de to Audi R8 i front med hhv. Nicolas Armindo/Cesar Campanio og Christian Abt/Jan Seyffarth.

– Alle trak til højre ved starten, og jeg tænkte, hvorfor ikke uden om til venstre. I tumulten i første kurve har jeg hentet et par placeringer. Herefter var jeg under pres fra Peter Scharmach, men som teamkollega var han meget fair, siger Christoffer Nygaard om sit stint i løbet.

– I øjeblikket er vores bil rigtig tung at køre, og i dag var vi ikke hurtige nok til P1. Men potentialet er der, og søndag kan vi måske hente mere, siger Nygaard og hentyder til den strafvægt, FIA har pålagt Ford GT-racerne.

michael_outzen_hock2For fynske Michael Outzen og Henri Moser fortsatte en svær weekend. Efter en hård kvalifikation sluttede parret som nummer 17 og sidst af de klassificerede, otte omgange efter de førende.

I søndagens løb starter Nygaard/Lechner som nummer tre. Outzen/Moser starter som nummer 18.

I den samlede stilling er Nygaard nu på en delt fjerdeplads med 24 point. Michael Outzen er på en delt sjetteplads, et point efter.

Foto: Markus Berns / SRO Germany GmbH