Siden Lella Lombardi deltog i det østrigske grand prix i 1976 har Formel 1-feltet været tomt for kvinder (i hvert fald under løbene – Giovanna Amati kørte tre kvalifikationer i 1992, red.). Det håber Simona de Silvestro at lave om på i løbet af kort tid.

Måske allerede i den kommende sæson kan verdens F1-fans igen få et kvindeligt indslag at heppe på. I april måned testede den schweiziske racerpige en to år gammel Sauber på Fiorano, og det har sat rygterne i gang rundt i motorsportens verden.

– Jeg tror at tiden er kommet, fortæller 25-årige Simona de Silvestro, som droppede en lovende IndyCar-karriere for at satse på Formel 1.

– Jeg ville ikke have taget dette spring, hvis ikke det føltes rigtigt eller var en god mulighed. Det føltes helt naturligt at tage til Fiorano – der var slet ingen vilde nerver.

I 2013 kørte det kvindelige talent sin sidste sæson i IndyCar-serien i USA. Hun blev den første kvindelige kører til at vinde på en ‘road course’ og blev også kåret til årets rookie ved det legendariske Indy 500 i 2010 – hvilket sidestiller hende med kørere som Nigel Mansell, Jacques Villeneuve og Juan Pablo Montoya.

Mario Andretti, F1-verdensmesteren anno 1978, er stor fan af de Silvestro og tror på at hun kommer langt:

– Jeg har fulgt hende siden hendes første IndyCar-test. Når først hjelmen kommer på, er der ingen forskel på han- og hunkøn. Lidenskaben og passionen driver dig, og med det i bagagen er ingen udfordring pludselig for stor. Jeg ønsker hende held og lykke, for hun er helt bestemt et talent, man skal holde øje med.