Kvinder skal fremover bruges til mere end at se godt ud på gridden og levere champagneflasker og kindkys til løbsvindere. I strømmen af nyheder fra World Motor Sport Councils (WMSC), der skal åbne op for den lukkethed, FIA og WMSC har været omgærdet af i årevis, er den seneste, at kvinder skal have en større plads i motorsporten.

Michéle Mouton skal stå i spidsen for WMC
Michéle Mouton skal stå i spidsen for WMC

FIA har i forbindelse med stormødet i Monaco skabt Women & Motor Sport Commission (WMC). Ifølge en meddelelse fra FIA er formålet med WMC at skabe rammer for deltagelse af kvinder i alle aspekter af motorsporten, indføre strategier og politikker, der skal sikre uddannelse og træning af kvinder i inden for motorsport samt styrke deltagelsen af kvinder som udøvere, officials og managere i sporten.

Det bliver den tidligere VM-rallyvinder Michéle Mouton, der som formand for WMC skal sikre den positive kønsdiskriminering i den nok noget mandsdominerede racerverden. Mouton har i en årrække været med til at arrangere Race of Champions, der senest blev afholdt i begyndelsen af november i Beijing.

Udover Mouton skal kommissionen bestå af yderligere ti medlemmer.

Fotos: Race of Champions, IRC