Læs her om de indplacerede talenter under DASU og Team Danmarks resultater i weekenden – og se, hvem du skal holde øje med i den næste uge tid.

Siden sidst

Ny dansk VM-triumf

For andet løb i træk stod danske racerkørere øverst på skamlen i en afdeling af VM i langdistanceløb, FIA World Endurance Championship (WEC). På Shanghai International Circuit i Kina sejrede ”DaneTrain” Marco Sørensen/Nicki Thiim i deres nyudviklede Aston Martin Vantage efter et yderst dramatisk løb, der flere gange måtte afbrydes på grund af heftig regn og tåge. Her kunne Marco Sørensen fuldende en fantastisk indsat af de to danskere, og køre bilen først over målstregen. For at fuldende den danske triumf i Kina kørte den VM-førende Michael Christensen sin Porsche RSR i mål på tredjepladsen og kunne dermed udbygge den VM-føring, han deler med holdkammerat Kevin Estre. Tredjepladsen blev sikret med en dramatisk overhaling på sidste omgang.

Sejren i generalklassementet gik som forventet til Toyotas Hybrid LMP1.

WEC holder nu pause frem mod næste afdeling, der køres på Sebring i marts 2019.

Læs mere på www.fiawec.com

Vesti fuldførte i Macau

Efter et yderst dramatisk finaleløb i FIA Formula 3 World Cup i gaderne i Macau kom Frederik Vesti i mål som nr. 15. At fuldføre sin første deltagelse i det berømte løb er på ingen måde en selvfølge, hvilket årets udgave af løbet tydeligt viste.

Læs mere på https://www.facebook.com/FrederikVestiMotorsport/

Topplaceringer til Lind og Schandorff i Lamborghini Super Trofeo World Final

Dennis Lind og hans svenske makker sikrede sig klassesejren i ProAm finaleheatet søndag, men  da duoen udgik lørdag, betyder det, at de sluttede på en samlet femteplads i Lamborghini Super Trofeo World Final. Frederik Schandorff og dennes belgiske holdkammerat lå til en topplacering i klassen Pro efter at have sikret en tredjeplads i lørdagens finaleheat, men indkasserede desværre en tidsstraf søndag. Alligevel sluttede holdet på en samlet tredjeplads.

Vinderen af Christian Bakkerud Talentpris 2018 fundet

Efter søndagens konkurrencer i Idrættens Hus, Brøndby, kunne Daniel Träger sikre sig den samlede sejr i Christian Bakkerud Talentpris 2018. På de næste pladser fulgte Robert Dieringer og Julie Friis. Vandrepokalen samt kr. 3.000 blev overrakt af Bjørn Bakkerud og DASUs formand, Henrik Møller Nielsen. Talentprisen er oprettet til minde om Christian Bakkerud, der omkom i en trafikulykke i 2011.
Ved samlingen blev også Colding Fairplaypris 2018 uddelt, og den gik til Villads Lindenskov.

Finale i Metal Rally 2018 afgjort

Syv af vinderholdene fra årets Metal Rally mødtes til finale i Metal Rally søndag på Dyrskuepladsen i Roskilde. Finalen, der var arrangeret af klubberne ASK Hedeland og Viking Auto  Sport, blev vundet af Mikkel Himmelstrup/Timm Bendt(SDE Odense) 2. plads Malthe Kofoed/Jacques Rose (CELF Lolland-Falster) 3. plads Yunus Tirpan/Andreas Kongshoved (TEC Avedøre).

Der er i 2018 afviklet Metal Rally på otte tekniske skoler landet over, og ca. 400 lærlinge har på denne måde stiftet bekendtskab med rallysporten. Siden starten i 2010 har anslået 4.500 deltaget i et Metal Rally. Projektet, der støttes af Dansk Metal, Alka, Yokohama, au2parts, KS Tools og Motormagasinet og DASU fortsætter i 2019.

Fototekst: Marco Sørensen og Nicki Thiim lader sig hylde efter sejren i Shanghai. Foto: Aston Martin Racing

Det sker

Årets sidste Grand Prix

Den kommende weekend afvikles årets 21. og sidste Formel 1 Grand Prix. Det sker på Yas Marina-banen i Abu Dhabi, og Kevin Magnussen er atter til start for Haas F1. Kevin har inden løbet scoret 54 VM points, og haft sin bedste sæson i Formel 1 hidtil. Han har stadig muligheden for at slutte ”best of the rest”, som er lig med syvendepladsen i VM. Danskeren fortsætter hos Haas i 2019 sammen med Romain Grosjean.
Lewis Hamilton har for længst sikret sig VM (for femte gang), og Mercedes har vundet konstruktørernes VM. Løbet kan som sædvanlig følges direkte på Viasat.

Se www.formula1.com

Første test for Lundgaard

I ugen efter Abu Dhabi Grand Prix tester Christian Lundgaard for første gang for sit nye team, ART Grand Prix. De sker i teamets GP3-racere. Det sker ligeledes i Yas Marina.

Sidste afdeling af Final Cup

En håndfuld danskere ventes til start, når tredje og sidste afdeling af WSK Final Cup løbsserien afvikles i Adria, Italien, den kommende weekend.

Følg med på www.wskarting.com

Karttænere på skolebænken

Omkring et dusin vordende karttrænere er den kommende weekend samlet i Odense for at gennemgå DASUs ATK Karttrænerkursus.
Instruktører er de to DIF-diplomtrænere Dennis Wounlund og Peter Maaløe.