Den flerdobbelte Le Mans-vinder og tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen er hovedpersonen i ny stor bog, der giver svar på alle spørgsmålene om, hvordan det er at være racerkører

Forsiden på Racerkører - et håndværk - ny bog om og med Jan Magnussen

Hvordan bliver du racerkører? Hvad skal der til for at nå det ultimative mål? Hvordan skaffer du pengene? Hvad med familien? Hvad er en køredragt egentlig lavet af? Og må en racerkører godt være
bange?

Det er bare nogle af spørgsmål, som racerkøreren Jan Magnussen svarer på i en ny bog, der meget rammende har fået titlen Racerkører — Et Håndværk. Gennem 20 kapitler fortæller Jan Magnussen på sin helt egen karakteriske, no-nonsense og hudløst ærlige måde om motorsportens mange spændende facetter. Der bliver både fortalt om gokart, om yndlings-racerbaner og om kunsten at vælge de rigtige kørehandsker. Men der bliver også gået i dybden med den mere følelsesmæssige del af jobbet. Om at være besat at at vinde. Om at være bange for at tabe. Og om at fravælge sin egen familie for at forfølge den ultimative drøm om at blive professionel racerkører.

– Det er første gang, jeg har kunnet samle så mange tanker om mit job i en bog. I min selvbiografi fra 2010 kunne jeg fortælle om mit personlige liv, som på alle måder har været præget af min karriere. Men i den her bog går jeg udelukkende i dybden med min sport og alle de ting, der er så vigtige at fortælle om. Om hvordan du kommer i gang med at køre race. Om hvordan du finder penge til din sport. Og om hvordan du bliver nødt til at ofre alt og sætte dig i gæld for millioner for at nå det ultimative mål, siger Jan Magnussen i en pressemeddelelse.

Bogen er på 200 sider og rigt illustreret i coffee table-størrelse.

Bogens idémand og skribent er Nikolaj Karlshøj fra Bil Ekspressen. Ud over hovedpersonen selv, har han hevet erfaring ud af blandt andre Jan Magnussens manager, Dorte Riis Madsen, og sønnen Kevin Magnussen.

– Jan er ikke bare en af verdens bedste racerkørere. Han er også en af dem, der har kørt flest forskellige racerbiler og dermed gemmer på en uhyggelig bred erfaring. Desuden har han et gudsbenådet evne til både at fortælle om sine mange oplevelser og forklare, hvorfor ting sker, som de sker i motorsporten. Og især det sidste har gjort den her bog til noget, alle kan lære af. Ikke kun dem, der går og drømmer om at komme ud at køre Formel 1. Alle, der har en drøm at udleve vil virkelig kunne lære noget af at lytte til Jan Magnussen, siger Nikolaj Karlshøj.

Racerkører — Et Håndværk udkommer 25. juni 2012 og kan allerede nu bestilles hos alle landets boghandlere. Vejledende pris er 299 kroner. Allerede denne weekend kan nogle heldige asener skaffe sig bogen på Le Mans, hvor den lanceres.

Racemag har fået fingrene i bogen før tid – læs anmeldelse her om kort tid.