Nicolaj Møller Madsen kørte sig i dag op blandt de store favoritter til 24-timers løbet på Nürburgring, når det køres 27.-28. maj. Det gjorde han, da han kørte Phoenix Racing Audi R8 GT3 over målstregen som vinder af det seks timer lange kvalifikationsløb til 24-timers løbet.

Den eksplosive Audi R8’er startede løbet på 8. pladsen, men Mike Rockenfeller formåede at køre bilen seks pladser frem, inden han overlod bilen til Nicolaj Møller Madsen. Fynboen fastholdt positionen og overlod bilen til Dennis Busch blot halvandet sekund efter den førende bil.

“Det er helt vildt. Jeg er sindssyg glad. Det er helt sikkert den største sejr i min karriere, og det er også det bedste løb, jeg har kørt. Jeg kørte næsten tre timer af løbet, jeg afviste en Audi fabrikskører i en direkte duel, og jeg satte hurtigste omgang i bilen. Det var et fantastisk løb for både mig og teamet,” siger Nicolaj Møller Madsen.

Målet med kvalifikationsløbet var først og fremmest at sikre sig det blå lys, som er påkrævet for at kunne vinde 24-timers løbet på Nürburgring. Det blå lys, der er placeret i forruden under løbet, betyder nemlig, at andre biler fjerne sig, når man kommer kørende. Lyset er specielt nødvendigt om natten, hvor de langsommere biler nemt kan se en og trække ind, så man ikke spilder tid på overhalinger.

“Med dagens resultat tror alle på teamet helt sikkert på, at vi kan køre med om sejren i 24-timers løbet. Sæsonen har været rigtig god indtil nu, fordi vi har fokuseret på at teste alt af, og i dag, da vi for første gang skulle levere et resultat og kunne køre efter en topplacering, fik vi bevidst, at vi er blandt favoritterne til sejren i 24-timers løbet”.

24-timers løbet på tyske Nürburgring køres 27.-28. maj. Der er 200 biler til start, og der kommer mere end 200.000 tilskuere. Løbet køres på verdens længste racerbane – den 25 km lange kombination af Nürburgrings Formel 1-bane og den berygtede Nordschiefe, der er kendt som verdens sværeste racerbane. To danskere har vundet løbet – Kris Nissen i 1991 og Nicki Thiim i 2013.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her