Ungarns Grand Prix blev det sidste for Nelson Piquet jr. i denne omgang. Brasilianeren har nu meldt offentligt ud, at han er blevet fyret fra Renaults F1-team. Fra teamet er der endnu ikke kommet en officiel udmelding, men deres kører er altså kommet dem i forekøbet med en erklæring.

 – Jeg har fået en melding fra Renault F1-teamet om deres intention om at stoppe mig fra at køre i den indeværende F1-sæson. Jeg vil sige tak til den lille gruppe, der støttede mig og som jeg arbejdede sammen med hos Renault F1, selvom det selvfølgelig er med stor skuffelse, at jeg modtager denne nyhed, siger Nelson Piquet i sin pressemeddelelse.

– Jeg er lettet over at den værste periode i min karriere nu er ovre, og at muligheden for at jeg kan komme videre og få min karriere tilbage på skinner og prøve at redde mit ry som en hurtig og vindende kører, siger han videre.

Piquet har gennem længere tid været i åben ordkrig med sin manager og chef for Renaults F1-team Flavio Briatore. Kulminationen er nu kommet med – må man formode – en fyring af brasilianeren.

Piquet begyndte som testkører hos Renault i 2007 og kørte første fulde F1-sæson året efter. En miserabel sæsonstart endte med en stærk afslutning med blandt andet en podieplads i Tysklands Grand Prix – brasilianerens til dato bedste resultat. Piquet har kørt i 28 grand prix’er

Foto: Charles Coates/LAT Photografic