37 klassiske biler deltog i 5.afdeling af danmarksmesterskabet i pålidelighedsløb som blev kørt lørdag den 18.september med start fra N. Kjær Bilcentret i Svendborg samt pauser hos Tommy’s auto i Vester Skerninge og Elektro-Bosch Car Service, Svendborg.

Pålidelighedskørsel handler om at holde en gennemsnitsfart på en given strækning, en sekundetape, hvor deltagerne skal passere et for dem antal ukendte tidtagninger i det rigtige sekund, og som danner grundlaget for resultatberegningen i løbet.

Og kunsten i at køre pålidelighedsløb blev mestret i lørdagen løb, som bød på en
205 km køretur på de små veje i det smukke kuperede terræn vest for Svendborg samt Tåsinge.

Løbsledelsen fra Motorklubben Centrum og Sports Motorklubben Gladsaxe, høstede mange roser fra deltagerne for en rute i et utrolig spændende og smukt stykke Danmark. 6 etaper med 23 sekundetaper og varierende hastigheder fra 45-48 km/t blev tilbagelagt.

Med et resultat på kun 20,60 sekunder målt på de i alt 93 km sekundetaper, kunne Niels P. Rolighed og Troels Rolighed Nielsen kører hjem lørdag aften og kalde sig generalklassevinder af N.Kjær Classic løb 2021 samt dagens vinder af Expert klassen.

Sport-klassen vandtes af et tysk hold, Richard Lehr og Uwe Drescher fra Rotenburg og Lübeck.

Touring-klassen, som tæller hele 13 hold, vandtes af Hans-Jørn Søgård Andersen og Kaj Mikkelsen fra Silkeborg.

De var dog ikke de eneste hold som havde de store smil på læberne da N. Kjær Classic løbet var afsluttet. På trods af at der stadig resterer én afdeling i løbsserien kunne Erik og Kim Bach Sørensen efter lørdagen løb allerede nu kalde sig Danmarksmestre i Eliteklassen og det samme gør sig gældende for Henning og Else Friborg som snupper titlen i Expert klassen.

Til gengæld er der stadig kamp om den prestigefulde titel i såvel Sports- som Touringklassen, hvor afgørelsens time bliver i sidste afdeling af CC Cars DASU Classic turneringen, som afvikles den 30. oktober i og omkring Hillerød.

Se resultaterne på www.mkc-sport.dk eller www.smkg.dk.

Se mesterskabsstillingen i CC-Cars DASU Classic her.