IGEN HAVDE ILDSJÆLEN Hans Oluf Nielsen fra MKC med hjælp fra naboklubben KDAK Sport Fyn fået samlet underskrifterne ind hos lodsejerne, så de små 40 deltagende mandskaber kunne nyde deres sport, på den næsten legendariske prøve i Ringe industri, ikke så ringe endda!

VEJRET VAR SÅ AT SIGE total perfekt, og prøven har lidt af det hele. I år var de blå tønder strafgivende, hvis man væltede en i chikanen, og officials ikke kunne nå at rejse den uden fare eller den var fløjet længere væk, så heatet måtte stoppes, det kostede så en 30 sekunders straf, fair eller ikke fair, ens for alle i hvert fald.

SMÅ 40 officials var på plads, og der var 4 heat, og midtvejs blev prøven vendt om, midtvejs pausen var dog lige lang nok, så løbet var først færdig henad 16.30.

EN MAND MED HUMØRET I TOP, VAR den generelle vinder, Tommy D Jensen, som igen havde Frank Carlsen i det varme codriver sæde, Tommy og hans BMW M3 E30 er en hurtig konstellation, kun i tredje heat var de ikke hurtigst, ellers kørte de ligeså hurtig, som bilen lyder godt, og så er det dælme schnell !! TROR seriøst at bilen har respekt for chaufføren !!!

DAGENS UTUR, med en manglede omgang i første heat var, Erik Borel og Finn Richardt i den hurtigløbende Opel Kadett GSI 16V, Finn havde stadig morgensøvn i øjnene i det første heat, her manglede de en omgang, men thats racing, de kørte dog et flot rallysprint alligevel.

OPTUR, var det til Jan Petersen, Mads Dalsager, og deres Peugeot 208 T16 R5, nye dæk i midtvejspausen, og så kunne Pulse få mere bid i asfalten, Jan kunne trække nedbremsninger og højere svinghastigheder, hurtigst generelt i tredje heat, og samlet set 2’er generelt, der var tilfredshed i JP Racing kaffeteamet, på hjemvejen fra løbet åd de en wienersnitzel, det er konge!!

UJÆVNE SF FLISER, gav exit til DON og Rolf Hillers, den hurtige BMW var utidig i første heat, og med helt fremme hvor det er sjovt, men på det ujævne stykke på Jeros fabrikken, der ’døde’ noget i transmissionen i andet heat, dermed DNF til Rolf og Carina, det er ellers en DON/HAN prøve.

LARS MØLLER og JEPPE SCHURMANN fra, Ladingmf Rallyteam havde en fremragende dag, hurtige som bare pokker og generelt nummer 3 og klassesejr, i deres Mitsubishi Lancer Evo9. Team kammeraterne, Mikkel Therkildsen Schlüter/Mathilde Ladefoged og Søren Rosenlund Jensen/Emma Willadsen i hver deres Mitsubishi Mirage havde indtil sidste heat en udmærket dag. Her ’væltede korthuset’, de ramte begge chikanerne, og fik skader med hjem til værkstedet, kun en uge før DM2, det var altså træls, tror de var godt trætte af DEM SELV!

BMW POWER, NU VIRKEDE DEN SKU, John Frederiksen og hans serviceteam havde nu fundet fejlen på bilen, faktisk en banal fejl, men skaden er udbedret, og John følte sig som en fisk i vandet i hans hurtige BMW E82. På dagen havde han Mathilde Skovrup med i det hurtige højre sæde, en indløst konfirmations gave. Han måtte også indkassere en 30 sekunders tidsstraf, grundet mødet med en blå tønde i chikanen, men det kunne ikke ødelægge helhedsindtrykket, nu virker Bimmer, og John er glad, og samlet 4’er generelt, humøret var højt i team Hyllinge Racing denne dag, det har de savnet, ikke humøret men at deres indsats også resulterede i et flot resultat på rallyresult.dk

Det med en 30 sekunders straf kendte JOHNNY Pedersen også til, i hans fyr og flamme hurtige BMW M3 e30 fyrede han op under alle kræfterne, kørte et flot sprint, samlet set 5’er generelt, og han finder grænserne og flytter dem, både i nedbremsningerne og farten i svingene, den BMW råber også kræfterne ud, og spytter gear ud!

Der kunne have været en BMW mere blandt de hurtigste, The Rasmus Nielsen og sønnike Emil, men en manglende generator gjorde, at det blev Tommi Mäkinen Subaruen som de kørte den generelle femteplads hjem i, også et herre køretøj han har der som reservevogn, speedsnakkeren fra Vestsjælland.

DAGENS OPTUR, var syvendepladsen generelt, Jan Christensen og Malene Møller-Nielsen i Opel Adam R2, de havde fundet melodien og farten, og kørte et rigtigt flot løb med en klar klassesejr, og med fortjente smil fra øre til øret efter løbet, flot indsats og slutresultat.

Gert Marboe/Michael Gammelgaard i deres Renault Clio Rc5 vandt klassen og blev 13’er generelt, der var tilfredshed i hele fjæset hos dem begge. Jacob Egholm/Sarah Haulrik i en tilsvarende bil var ellers klassens hardhittere, men i sidste heat ’mødte’ de en blå tønde, 30 sekunders straf, og dermed små 13 sekunder fra klassesejren!

FLOT, FEJENDE OG FORRYGENDE KLASSESEJR TIL, Jacob Faarup/Winnie Poulsen i den lille Fiat Uno med almost BDA lyd, og Jacob holder den i stram snor, i highspeed tempo, og kørte på dagen fra på papiret hurtigere biler i klassen, bare godt kørt, der var fart på!

1600 kubiks bilerne gør det godt, Torben Nielsen/Anders Clausen i Toyota Corolla Ae86 og Jesper Nielsen/Klaus Damm Kristiansen i en über fin Peugeot 106 GTI, hhv 2 og 3’er i klasse 3, 10 og 11 generelt, det er bare flot kørt. I samme klasse kørte knejterne, Anders Kroun Laursen/Søren Korsdal Pedersen i en Peugeot 106 GTI fjerdepladsen hjem i klassen og 17’er generelt, flot af de unge drenge i lidt underlegen materiel.

FED PRØVE, LIGE RIGELIG LANG MIDDAGS PAUSE, men synd at 10 biler mere ikke havde tilmeldt sig dette fantastisk motorløb, ja det ligger kun en uge før DM2, men løbet havde fortjent flere deltagere.

Løbets resultater : Motorsport Shop Rallysprint – Ringe | rallyresult.dk

/Allan POST