Unge bilister kan nu lære køreteknik fra erfarne motorsportsfolk. I Sønderjylland har den lokale motorsportsklub Motor Sport Sønderjylland igangsat F:STREET, som er en sparke-dæk-klub, hvor bilisterne også lærer egne og bilernes grænser at kende.

– F:STREET er en slags ungdomsklub, som Motor Sport Sønderjylland har skabt i forsøg på at forbedre unge bilisters kørefærdigheder i trafikken. Alle er velkomne, her er ingen egentlig aldersgrænse. Vi vil gerne have kontakt med så mange bilister som muligt, idet vi mener, at vi kan tilføje eller rette noget, der kan være til gavn i deres daglige færden i trafikken, siger Ulrich Kristensen i en pressemeddelelse.

Udover at være politiassistent ved Grænsepolitiet i Syd- og Sønderjylland har han dyrket banesport og er en erfaren person inden for den historiske motorsport, og sammen med Thomas Rasmussen – et andet medlem af Motor Sport Sønderjylland – fungerer han som instruktør.

– Vi prøver at give de unge bilister nogle udfordringer, hvor det går stærkere end normalt i trafikken, men det hele foregår under kontrollerede forhold på Padborg Park, hvor sikkerheden er i orden. Men det er ikke væddeløb, vi kører. Det er derimod trafikøvelser, som skal gøre de unge mennesker bedre i hverdagen, forklarer Thomas Rasmussen, der igennem en årrække har kørt rally.

Hver anden mandag i sommerhalvåret – ferieperioden undtaget – mødes unge sønderjyder på Padborg Park, hvor de snakker biler, men også prøver deres evner af.

Reaktionstest og kurvekørsel er nogle af de situationer, som interesserede kan få trænet på Padborg Park. Nærmere information kan fås via www.m-s-s.dk