Det var en velfornøjet Morten Dons som onsdag afsluttede to dages testkørsler på Monza-banen i Italien forud for sæsonstarten i European Le Mans Series (ELMS) om godt to uger.

Efter en hård sæson med RLR Msport i 2016 har teamet oprustet markant og stiller i denne sæson til start med et kører line-up, som internationale medier har spået gode resultater. Foruden Morten Dons kører også britiske Alex Kapadia og den canadiske gentleman driver, John Farano.

For Morten Dons’ vedkommende var testen vellykket, og selvom tiden på banen var begrænset da en del konkurrenter kørte af banen i løbet af de to dage, fik han den italienske asfalt godt ind under huden.

– Jeg har aldrig været på Monza før, så jeg har kun forberedt mig ved at køre på banen i simulatoren hos min coach, Tommy Schröter. Derudover gik vi en tur banen rundt mandag eftermiddag for at få en fornemmelse af svingkombinationer og ujævnheder i asfalten – men det er stadigvæk lidt anderledes når man så nærmer sig chikanen for enden af langsiden med tæt på 300 km/t…

Når ELMS-feltet vender tilbage til Monza om godt halvanden måned er det derfor med en topmotiveret og hurtig dansk racerkører om bord i den hvide Ligier JS P3-racer. Selvom teamet ikke fokuserede de to dages test omkring omgangstider var der ingen tvivl om at bilen med nummer 15 på siden kan være med helt i toppen.

– Alex og jeg har fundet en masse fart i bilen og os selv, så vi kan være med helt i toppen af feltet, når vi taler omgangstider. Samtidig har John overgået alle forventninger man kunne have til en gentleman driver, og han har kørt nogle virkelig stærke omgange på banen.

– Selvom John ikke kender alle de baner vi skal køre på i år – for eksempel Silverstone, hvor sæsonen starter om to uger – så er han lærenem og meget målrettet i sit arbejde, så han kommer til at gøre en stor forskel for vores resultat i løbene.

Med kun to uger tilbage til sæsonstart er det for alvor begyndt at krible i fingrene på den vestjyske racerkører, som får rigeligt at se til frem mod sæsonstart:

– Jeg har en række møder med potentielle sponsorer og samarbejdspartnere, og derudover rejser jeg allerede til England mandagen inden løbet for at deltage i en træningsdag på Silverstone. Derfra har jeg lige halvanden dags tid i Danmark før jeg flyver tilbage for at gøre klar til løbet. Det bliver en hård uge, men jeg glæder mig meget til at komme i gang med sæsonen.

Sæsonstarten på Silverstone køres samme weekend som verdensmesterskabet (WEC) køres på banen, så der er garanti for et højt tilskuerantal og en sublim stemning på banen. ELMS-løbet køres lørdag d. 15. april og starter kl. 13.00 dansk tid.