Struer-køreren kom, kørte sine første omgange på banen – og vandt i Ginetta GT5 Challenge i Sverige.

Det lyder meget let, men da Morten Dons fredag aften så weekenden for sig, var der ikke meget som indikerede at der skulle flere pokaler med hjem til Struer.
– Kinnekulle Ring er en meget svær bane, og jeg havde meget svært ved at finde rytmen rundt på banen, fortæller Morten. Sammen med min coach, Tommy Schröter, brugte vi meget tid på at analysere banen og de fejl, jeg lavede under træningen, og jeg overraskede vist også alle – inklusive mig selv – ved at sætte bedste omgangstid i tidtagningen…
Morten var et halvt sekund hurtigere end den hurtigste konkurrent, og så var motivationen og selvtilliden tilbage.
– I første løb fik jeg en fantastisk start, og allerede efter et par omgange havde jeg lavet et hul ned til de bagvedkørende. Det forspring kunne jeg holde hele vejen til mål, så der var ret god stemning i teamet!
Weekendens andet løb gik ikke helt som Morten havde håbet:
– Jamen det var bare et af de der løb… Jeg fik en skodstart for at sige det lige ud, så jeg røg ned på femtepladsen. Det lykkedes at komme op på andenpladsen ret hurtigt, og her var der et stykke vej op til førstepladsen. Så kørte min teamkammerat, Anders Gustavson, af banen, så der kom safety car ud – og så var der lagt op til en jagt på førstepladsen.
Jagt blev der da også, men den varede ikke så længe. De to førende biler kørte så tæt, at Morten fik drejet for tidligt ind i et sving. Og så var det ved at gå helt galt:
– Vi kørte vel omkring 160-170 km/t, og jeg drejede for tidligt ind i svinget – simpelthen på grund af for dårligt udsyn, fortæller Morten, der kæmpede bravt for at holde bilen på rette kurs.
– Bilen kørte sidelæns til begge sider og var på et tidspunkt helt oppe på to hjul, men til sidst fik jeg da styr på den igen. Derefter fik jeg kæmpet mig tilbage på andenpladsen, men det var en bil som kørte lidt specielt, og den bremsede faktisk heller ikke så godt mere…
Efter løbet fandt Magic Racing-teamet ud af, at afkørslen havde ødelagt en del af bremsesystemet, så Morten havde kørt uden det nødvendige tryk på bremserne.
– Det kunne have været rigtigt spændende, hvis jeg havde fået et bremsesvigt… Men det skete heldigvis ikke, så det er bare om at fokusere på næste løb i stedet for, griner Morten.
De to topplaceringer betød endnu flere gode point til Ginetta GT5 Challenge-mesterskabet, som Morten Dons fører med seks point til en anden rookie i klassen; svenske Dennis Strandberg.
Næste løb bliver kørt på Falkenberg-banen i nærheden af Göteborg i weekenden 8-9. juni.