Efter en svær weekend på Watkins Glen var der anderledes boller på suppen, da Mikkel Gade deltog i endnu et Skip Barber Race Series-løb på New Jersey Motorsport Park i sidste uge.

Banen, som for de fleste danskere nok er ganske ukendt, krævede da også nogle timers forberedelse i simulatoren, før den dobbelte danske mester i simracing følte sig hjemme på banen:


– Det er en ret svær bane, og jeg brugte en del tid i simulatoren op til løbet for at lære den at kende. Det virkede ret godt, for jeg var hurtigt oppe i fart da jeg sad i bilen, fortæller Mikkel Gade, der var henholdsvis tredje og andenhurtigst i de to træninger, endda med manglende motorkraft i bilen:


– Jeg manglede omkring 7-8 kilometer i timen på langsiden i forhold til den hurtigste – også selvom jeg kom rigtig fint ud af svingene. Det problem fik teamet heldigvis løst inden første løb, så der kunne jeg pludselig kæmpe med i toppen, lyder det fra en glad Mikkel Gade, som kom rigtig godt fra start:


– Starten gik og jeg kom virkelig godt afsted, så jeg var faktisk på andenpladsen nærmest med det samme. Jeg fik kørt en god afsted ned til tredjepladsen, men den førende kunne jeg ikke følge med. En andenplads er også helt okay efter nogle udfordrende løb, siger Mikkel Gade, som i det næste løb igen kæmpede med manglende effekt i motoren og måtte nøjes med en femteplads.


Toppen af oplevelserne på New Jersey Motorsport Park var dog ikke endnu en pokal til samlingen, men alene oplevelsen af at køre på banen:


– Det er en vildt fed racerbane med høj fart og teknisk udfordrende sving, og det var både svært og sjovt på samme tid. Jeg tror måske at det er blevet min nye yndlingsbane, lyder det fra Mikkel.


Om bare to uger går det løs igen på Road America; endnu en bane, som med sine store langsider og hurtige sving stiller høje krav til køreren.