Michel Nykjær bytter for en weekend sin WTCC-hat ud med en tilsvarende ETCC.  Den danske VM-kører er på gridden denne weekend i anden afdeling af ETCC på Salzburgring.

– Jeg har her i sidste øjeblik fået chancen for at stille op i afdelingen af ETCC i Østrig, det er indtil videre kun denne afdeling jeg skal være med i, og derfor ser jeg det som et enkelt løb hvor jeg hovedsageligt går efter sejren. Jeg skal ikke samle point til en samlet stilling, hvilket bestemt giver mig en fordel, siger Michel Nykjær.

Michel Nykjær fører an i ETCC-feltet 2008 på Salzburgring

Michel Nykjær stiller til start i sin SEATt Leon TDI, som han normalt kører WTCC med. Og sydsjællænderen har et godt kendskab til banen. Det var her, han sikrede sig ETCC-titlen sammen med Perfection Racing i Chevrolet Lacetti tilbage i 2008. Nykjær har også banerekorden på banen.

– Jeg kender banen og tror at den ligger godt til min SEAT. Jeg tror helt sikkert at konkurrencen fra specielt Hondaen og James Thompson bliver stor, så det bliver ikke let, men det skal helt sikkert prøves, siger Michel Nykjær.

Se tidsskema mv. under www.racemag.dk/events.

Foto: Stine Østergaard