Årets fjerde afdeling af Danish Endurance Championship på Padborg Park lignede fra start årets fjerde sejr i streg til den røde Ferrari 458 Challenge med Mads Rasmussen/Carsten Spanner/Tommy Schröter, Hjørring/Skjern/Vojens, som chauffører. Men denne gang vandt trioen ikke. Umiddelbart efter at Tommy Schröter kom bag rattet, opstod der røg i kabinen. Dette viste sig at være forårsaget af et utæt olierør, som det ikke var muligt at reparere, og derfor måtte den italienske trio udgå.

Herefter stod kampen om generalsejren mellem den Peugeot Spider, som blev bemandet af trioen Michael Jacobsen/Kent Iversen/Roy Edland, Aabenraa/Lysabild/Norge, og så de hurtigste af de mange Renault Clio-racere, som var i feltet. Selv da langdistanceløbet gik ind i sin sjette time, var der oftest ikke mere end en omgangs afstand mellem de forreste biler.

Men med mindre end en halv time af løbet igen kom der et kraftigt regnvejr ind over banen, og det fik afgørende betydning for slutresultatet. Jacob Kristensen, Selling, der sammen med Jan Engelbrecht/Martin Clausen, Virum/Ribe, lå til at overtage føringen i distancemesterskabet, men han blev fanget af en større mængde vand på asfalten, så han røg af banen. Og da deltagerne ikke må modtage hjælp med bjergning under de sidste 30 minutter af løbet, måtte de overlade føringen i distancemesterskabet til Martin Frederiksen/Niels Thorborg/Per Poulsen, Odense/Odense/Årup, som i mål var blot 14 sekunder efter den vindende trio Michael Jacobsen/Kent Iversen/Roy Edland.

Det var ikke alle deltagere i langdistanceløbet, som var med på banen indtil det ternede flag blev svunget. Michael Blom, Middelfart, delte således en bil sammen med Brian Jakobsen/Michael R. Jensen, Frederikssund/Roskilde, men da han havde fuldført sit stint, skiftede han fra brandsikker køredragt til jakke og slips. Han havde nemlig valgt datoen 7-9-13 til at blive gift med Karina Bøje, som han blev viet til i Padborg Parks ryttergård, mens racerbilerne drønede videre på asfalten!

Resultatet af DEC ved Padborg Super Prix:

 

Navn

Bil

1

Michael Jakobsen Peugeot Spider

277

2

Martin Frederiksen Renault Clio III

277

3

Ole Klitgaard Renault Clio III

264

4

Jan Engelbrecht Renault Sport Clio 3

263

5

Jan B. Sørensen Renault Clio 3

259

6

Nicolaj Møller Madsen VW Polo GTI

255

7

Emil Andersen Volkswagen Lupo gti

250

8

Christoffer Blach Petersen Renault Clio III

238

9

Søren Helsinghoff Lauridsen Suzuki Swift 1600 sport

236

10

Mick Søgaard BMW M3

234

11

Brian Jakobsen Toyota Corolla EV02

233

12

Rene Lund Renault Clio III Sport

119

13

Jesper Bendsen Peugeot 207

103

14

Kristian Nielsen Seat Leon Supercopa

DNF

15

Heino Bo Frederiksen Porsche 996 GT3

DNF

16

Mads Rasmussen Ferrari 458 Challenge

DNF