Denne weekend sparkes Carrera Cup Scandinavia i gang med to løb på Mantorp-banen. Danske Michael Holden er én blandt 35 tilmeldte kørere i mærkeklassen, der kører sammen med STCC, det svenske svar på DTC.

Knap 30 kørere har torsdag været i aktion til første træning op til de to løb, der som noget nyt køres fredag og lørdag. 35 kørere i alt har tilmeldt sig 2009-sæsonen. Dermed har mærkeklassen med de ens Porsche 997 GT3 Cup-biler udviklet sig fra konkurs i 2005 til et enormt felt i 2009 under ledelse af den tidligere STCC-kører Thomas Johansson.

Danske Michael Holden kører som eneste dansker med i det store mesterskab, der tæller navne som den regerende mester Jocke Mangs, speedway-verdensmesteren Tony Rickardsson og den svenske prins Carl Philip Bernadotte.

Carrera Cup Scandinavia gæstede i 2004 og 2005 Jyllandsringen, hvor først Nicolas Kiesa og siden Kurt Thiim var gæstekørere. I 2008 kørte Michael Holden en enkelt afdeling – gadeløbet i Gøteborg.

Carrera Cup Scandinavia havde 31 startende til finaleløbet på Mantorp i 2008, hvilket allerede da var en rekord. Væksten ser ud til at fortsætte.

– Carrera Cup Scandinavia har udviklet sig enestående de seneste år og er den stærkest lysende stjerne i Porsche-familien, siger Gerd Schmid, Carrera Cup-ansvarlig, Porsche Motorsport Tyskland.

– Jag er 100% sikker på, at vi har en sæson foran os med fantastisk racing i Carrera Cup Scandinavia, siger Gerd Schmid fortsat.

Carrera Cup Scandinavia-generalen Thomas Johansson började hos Flash Engineering 2007 och har arbetat heltid med serien sedan dess.

Under torsdagens test var Tony Rickardsson hurtigst foran Jocke Mangs, Fredrik Larsson, Edward Sandström og Christer Lindholm. Michael Holden endte som næstsidst i den første træning.

Foto: Carrera Cup Scandinavia