Efter tre løb i den amerikanske IMSA-serien, der blandt andet resulterede i en sejr i det legendariske 24-timers løb på Daytona i slutningen af januar, tager Michael Christensen i den kommende påskeweekend hul på FIA World Endurance Championship.

Scenen for første afdeling i verdensmesterskabet, er den legendariske engelske racerbane Silverstone, nordvest fra millionbyen London. Det seks-timer lange udholdenhedsløb, der køres søndag den 16. april, markerer det første af otte 6-timers motorløb i en sæsonkalender med i alt ni løbsafdelinger, hvor 24-timers løbet på Le Mans i juni, er det absolutte højdepunkt.

Michael Christensen deler i år kørertjansen med franske Kévin Estre i Porsche 911 RSR med #92. Søsterbilen med startnummer #91 køres af Richard Lietz (Østrig) og Frédéric Makowiecki (Frankrig), og når de to makkerpar ruller ud af pitten på den engelske Formel 1-bane, er det samtidig debuten for Porsches helt nye GT-racerbil i GTE-Pro klassen i feltet.

“Porsche har brugt over et år på udvikle vores nye racerbil, og vi ser virkelig frem til måle dens performance mod konkurrenterne i klassen,” fortæller danskeren, som selv har været en del af udviklingsprogrammet og testkørslerne af den nye racer.

“Én ting er test. Dem har vi kørt virkelig mange af over det sidste års tid. Nu er det alvor, og vores nye racerbil får sin manddomsprøve i weekenden, når den møder et meget stærkt felt med Aston Martin, Ford og Ferrari,” lyder det videre.

Den kommende sæson bliver Michael Christensens tredje i FIA WEC sammenhæng, og den danske fabrikskører har gode minder fra 2015, hvor han var med til at sikre Porsche tre VM-titler i GT mesterskabet.

“At starte sæsonen på Silverstone er altid spændende. I år er det et ekstra krydderi at vende tilbage som fabriksteam med en ny racerbil at vise frem. Jeg ser frem til weekenden, – og hele sæsonen, som jeg forventer vil bliver meget lige. Jeg håber, at vi kan opnå rigtig gode resultater, måske allerede i åbningsløbet, men helt klart i løbet af sæsonen. Jeg har en rigtig hurtig makker i Kévin (Estre, red.), og det største mål for sæsonen er naturligvis at vinde VM for Porsche,” slutter Michael Christensen.

Løbet 16. april har løbsstart kl. 13.00 dansk tid, og kan følges på Eurosport.