Michael Christensen glæder sig over ny Porsche-racer og teamkollega i 2017. Danskeren skal dele bil med franskmanden Kévin Estre.

Michael Christensen startede motorsportsåret med et brag, da han i slutningen af januar vandt sæsonpræmieren i den amerikanske motorsportskalender, 24 timers løbet på Daytona. Den danske fabrikskører var udlånt fra Porsche til Alegra Motorsport i GTD-klassen, hvor Michael Christensen i løbets afsluttende face kørte teamets Porsche 911 GT3 Cup fra en syvende plads til sejr.

Foruden deltagelse i 24 timers løbet på Daytona skal Michael Christensen i 2017 køre en fuld sæson i FIA VM-serien, som også inkluderer det legendariske Le Mans.

Michael Christensen deltog også sidste år i FIA VM-serien, men som følge af Porsches udvikling af en ny racerbil udeblev de store resultater.

“Sidste år var en blandet sæson for os. I 2015 vandt vi både løb og VM-titlen sammen med Porsche, men i 2016 var vores racerbil ikke længere konkurrencedygtig, da både Ford og Ferrari havde fået helt nye modeller,” forklarer Michael Christensen, der selv har været med i udviklingsfasen af Porsches helt nye sportsvogn, Porsche 911 RSR.

“Dette års racer er komplet ny fra kofanger til kofanger, og udviklet med afsæt i Le Mans 24H GT-regulativet. Her er systematisk brug af letvægtsmaterialer kombineret med en ny 4-liters racermotor med direkte brændstofindsprøjtning. Dertil er motoren flyttet foran bagakslen for at hjælpe os med bilens vægtfordeling,” lyder det videre.

Michael Christensen har dog ikke kun fået en ny racerbil til denne sæson, men også en ny teamkollega. Sammen med franskmanden Kévin Estre skal Porsche-duoen takle de ni VM-løb i sæsonen, der indledes ved den officielle WEC Proloque test den 1.-2. april på den italienske højfartsbane Monza.

Kevin Estre skal køre sammen med“Kévin (Estre, red.) er absolut en erfaren racerkører, som med en række imponerende resultater allerede har bevist sine evner. Kévin har vundet EM i gokart, vundet løb i Formel-biler samt ikke mindst den tyske Porsche Carrera Cup i 2013. Jeg har store forventninger til at vi bliver et godt makkerpar, og forhåbentlig kan vi vinde løb for Porsche allerede fra start af sæsonen,” lyder det afsluttende fra danskeren.

FIA WEC Kalender 2017

16 April: 6 Hours of Silverstone (England)
6 Maj: 6 Hours of Spa-Francorchamps (Belgien)
17/18 Juni: 24 Hours of Le Mans (Frankrig)
16 Juli: 6 Hours of Nürburgring (Tyskland)
3 September: 6 Hours of Mexico (Mexico)
16 September: 6 Hours of Austin (USA)
15 Oktober: 6 Hours of Fuji (Japan)
5 November: 6 Hours of Shanghai (China)
18 November: 6 Hours of Bahrain (Bahrain)