Efter en ufrivillig pause grundet corona i første halvår af 2020 ruller hjulene nu atter i DASU og Dansk Metals fælles Metal Rally-projekt.

Metal Rally er betegnelsen for et event der tilbydes elever og lærere på landets tekniske skoler. Et hold bestående af erfarne rallykørere med to køreklare klubrallybiler besøger skolen. Efter en intro på skolen deles eleverne op i hold med en kører og en codriver, fuldstændig som i rigtig rally.

På skolens parkeringsplads opstilles en lille manøvrebane, og der gennemføres en konkurrence. Vinderholdet inviteres efterfølgende til en Finale hvor der køres om at blive Årets Metal Rally-mestre.

Metal Rally blev første gang gennemført i 2010. Siden er konkurrencen afviklet ca. 90 gange, og omkring 6.000 elever har deltaget. Mange af disse er senere dukket op som aktive i sporten. 

DASU sørger for sikkerheden, og der er i perioden ikke sket alvorlige uheld, selv om en bulet skærm og ødelagt fælg forekommer.

Formålet med Metal Rally er flerfoldig: at introducere unge til Dansk Metal, rallysport samt indgive respekt for fart under ordnede forhold.

Instruktørerne fra Metal Rally kommer alle fra klubben Viking Auto Sport. Ansvarlig projektleder er Henriette Juel Bruhn, mens Kenneth Bebe og Andreas Kroman er faste instruktører. I forbindelse med de enkelte events medvirker rallykørere fra den lokale motorklub.

Første Metal Rally i 2020 blev afviklet torsdag d. 8. oktober i samarbejde med Campus Bornholm.

Det øvrige program ser således ud:

27. oktober    U Nord           Hillerød

4. november   EUC Nordvest Thisted

5. november   TECH College  Nørresundby

9. november   EUC Sjælland

Foruden Dansk Metal og DASU støttes Metal Rally af Yokohama, au2parts, Alka og KS Tools. Mediepartner er Motormagasinet.