Mandagens meddelelse om Mercedes-Benz’ opkøb af Brawn GP betyder samtidig en markant forandring i det partnerskab, det tyske bilmærke og McLaren har haft i 15 år.

Siden 1995 har stjernen prydet de dengang rød/hvide McLaren-racere. Mercedes-Benz og McLaren vil fortsætte samarbejdet, og levering af motorer kan fortsætte indtil 2015.
– Jeg vil gerne takke McLaren for et succesfuldt samarbejde i løbet af det sidste halvandet årti, siger Dr. Dieter Zetsche, administrerende direktør for Daimler AG og chef for Mercedes-Benz Cars.

– Vi vil fortsætte samarbejdet i fremtiden til gavn for både Mercedes og McLaren. Vi vil være rivaler på banerne, men vi vil samarbejde med McLaren og de andre teams om at skabe det bedst mulige produkt til tilskuere i hele verden.

– Vi ser tilbage på 15 succesfulde år med stor samarbejde med McLaren, og i den tid, vandt vi fire verdensmesterskaber og sluttede ti gange som runner-up i kørernes og konstruktørernes mesterskaber, siger Norbert Haug, vicedirektør i Mercedes-Benz Motorsport.

– Siden den første sejr i 1997 i det australske Grand Prix, har nutidens sølvpile opnået i alt 60 sejre i 223 løb og har sikret, at vores brand, stjernen, står for de største succeser i Formel 1. Vi takker vores partner og vil fortsætte med at arbejde med McLaren baseret på et fremragende samarbejde, siger Haug videre i en pressemeddelelse.

McLaren og Mercedes-Benz har 1995 kørt 256 Grand Prix’er og har opnået 60 sejre. I 1998, 1999 og 2008 sikrede det britisk-tyske hold kørernes VM. I 1998 også konstruktørernes. McLaren-Mercedes er endt som nummer to i VM ti gange i alt – fem gange i kørernes og konstruktørernes mesterskaber.

Foto: Vodafone McLaren-Mercedes