Det er kun få dage siden at de store smil var fremme da FIA og de otte hold i FOTA blev enige om en aftale for 2010, og dermed sikret fremtiden for Formel 1. Specielt var der mange som glædede sig over Max Mosleys udmelding om at han ikke ville stille op til genvalg til posten som FIA præsident ved valget i oktober.

I mellemtiden mener han at FOTA og specielt Ferrari efterfølgende har gjort deres bedste til at fremstille Max Mosley som den store skurk i medierne. Derfor sendte han et brev til formanden for FOTA, Luca di Montezemolo , hvor han beskylder dem for bevidst at vildlede medierne. “Da du og FOTA helt tilsigtet har ført medierne bag lyset, er jeg nu tvunget til at genoverveje mine muligheder. Jeg er stadig FIA præsident helt frem til Oktober, og dermed også med den magt og autoritet der ligger i dette. Herefter er det op til medlemmerne i FIA – og ikke dig eller FOTA, at udvælge den fremtidige sammensætning af ledelsen i organisationen” – skriver Max Mosley i brevet.
Specielt er det faldet Max Mosley meget på hjerte at FOTA allerede har udpeget Michel Boeri som den der skal stå for Formel 1’s fornyelse. “Det kommer som noget af et chok for mig at FOTA tilsyneladende allerede har fortalt pressen at Boeri har overtaget ledelsesansvaret for Formel 1, hvilken i udmærket ved ikke er korrekt. At FOTA skulle have nogen som helst indflydelse på min beslutning om ikke at stille op til næste Præsident valg er også ukorrekt, samt ligeledes at jeg ingen rolle spiller efter oktober måned er det rene sludder” – Her henviser han til FIA’s vedtægter som giver ham mulighed for at blive æres medlem i organisationen efter mere end 10 års arbejde i ledelsen.
Max Mosley er endvidere utilfreds over at nogle i FOTA har kaldt ham diktatorisk og han forsætter derfor brevet med “I har i medierne portrætteret mig som en diktator, en beskyldning som ikke alene er en fornærmelse over for mig, men også mod de 26 medlemmer i World Motor Sport Council som siden starten af 80’erne har diskuteret og stemt om reglerne i F1.”
MaX Mosley skriver ligeledes videre at han forventer en offentlig undskyldning fra Luca di Montezemolo samt at denne fremover ikke kommer med nogle udtalelser.

Samtidig kaster FIA’s præsident endnu mere brænde på det ulmende bål ved at udtale at han ikke vil udelukke tidligere Ferrari team chef Jean Todt som sin efterfølger, hvilket af det fleste opfattes som en direkte provokation da han givetvis vil være et upopulært valg hos mange af holdende på grund af sine tætte forbindelser til Ferrari. Allerede i dag er der flere der mener at Max Mosley har været meget pro Ferrari, og afgørelser fra tid til anden har da også givet anledning til spekulationer.
Så nu holder alle vejret igen og afventer FOTA’s reaktion