To skandinavere har for nyligt testet NASCAR forud for løbet på den permanente bane Infineon Raceway i Sonoma, Californien. Jan Magnussen er den ene, og svenske Mattias Ekström den anden. Og nu er den dobbelte DTM-mester og tidligere STCC-vinder klar til debut i den nok største racerserie i verden.

Mattias Ekström er inviteret til at køre i Red Bull Racings bil #83, der oprindeligt skulle være kørt af Brian Vickers. Vickers er dog blevet skadet, så døren er nu åben for den første svensker i NASCAR.

– Først vil jeg gerne takke Red Bull Racing for at lade en svensker med nul NASCAR-erfaring køre i USA. Og Audi for at de at give mig mulighed for at opfylde denne drøm, siger Mattias Ekström i en pressemeddelelse, der går til opgaven med masser af respekt.

– Testkørsel er én ting og var en god mulighed for at skyde sig ind på en NASCAR. Men et løb med 42 andre køretøjer, det er absolut nyt for mig. Jeg vil ganske enkelt forsøge at koncentrere mig om mine styrker og forblive cool i de 350 kilometer, siger  Ekström videre i en pressemeddelelse.

110 omgange kører NASCAR-feltet på den pernamente bane, som er 3,2 kilometer lang.

Weekenden på Infineon Raceway begynder med en træningssession fredag den 18. juni, to sessioner lørdag og løbet over 110 omgange søndag den 20. juni. 43 af de kæmpemæssige og brølstærke NASCAR er med i startfeltet.

Løbet på Infineon Raceway er det ene af blot to på NASCARs kalender, der ikke køres på ovalbane.

Foto: Zane Terry