Webber fik ellers ikke den bedste start på Grand Prix’et da han i starten bliver taget af Alonso, og Vettel kunne langsomt trække fra oppe foran. Efter godt 15 omgange kommer safety car på banen på grund af nogle vragdele som lå på et farligt sted. Vettel og Alonso når at smutte i pit, mens webber bliver ude og umiddelbart ligner han igen den store taber.
Kubica, Sutil og Rosberg står får løbets mest kuriøse indslag da de alle går i pit under safety car’en. Først taber Rosberg højre baghjul i pitten og det hopper ned gennem pitten og samtidig Kubica sendt af sted mens Sutil er på vej ind, hvilket resulterer i at Kubica og Sutil støder sammen i pitten mens Rosberg kommer kørende på tre dæk.

Da safety car’en trækker ud igen sidder Vettel tilsyneladende og tager sig en lille lur, for han er ikke trukket op bag Webber og er langt efter ham da løbet sættes i gang igen. Vettels lille lur betød at Mark Webber fik et pænt hul og kunne skyde af sted fra spids, og samtidig måtte Vettel indkasserer en drive-thru straf for at have oversteget en afstand på 10 bil længder til Webber.

Straffen betød at Alonso overtog andenpladsen, men kunne intet gøre mod en flyvende Mark Webber som bare trak fra omgang for omgang. Forspringet blev så stort at Webber uden problemer kunne tage sit pitstop og køre en komfortabel sejr hjem. Alonso holdt, på trods af en væsentligt hurtigere Vettel, andenpladsen hjem, og en arrig Vettel måtte nøjedes med en tredjeplads.

Massa kørte et begivenhedsløst løb og sluttede på en komfortabel fjerdeplads. Petrov sluttede på en flot femteplads, årets absolut bedste resultat for ham.

McLaren havde en helt igennem skidt weekend, og løbet blev ingen undtagelse, Lewis Hamilton udgik med hvad der lignede en defekt gearkasse, og Jenson Button fik trods en god dækstrategi kun en middelmådig ottendeplads ud af anstrengelserne.

Mens teamkollega Rosberg stod for det kuriøse indlæg stod Michael Schumacher for det mest kontroversielle da han i et forsøg på at holde Barichello bag sig, er millimeter fra at sætte sidstnævnte i muren på langsiden. Hændelsen skete så sent i løbet af episoden først vil blive undersøgt af officials efterfølgende.

Dagens resultat betyder at Mark Webber er ny mesterskabsførende med 161 point foran Lewis Hamilton med 157 point. Sebastian Vettel er nu nummer tre (151) og Alonso nærmer sig nu med 151 point.

Pos Driver Team Time/Retired Pts
1 Mark Webber RBR-Renault Winner 25
2 Fernando Alonso Ferrari +17.8 secs 18
3 Sebastian Vettel RBR-Renault +19.2 secs 15
4 Felipe Massa Ferrari +27.4 secs 12
5 Vitaly Petrov Renault +73.1 secs 10
6 Nico Hulkenberg Williams-Cosworth +76.7 secs 8
7 Pedro de la Rosa BMW Sauber-Ferrari +1 Lap 6
8 Jenson Button McLaren-Mercedes +1 Lap 4
9 Kamui Kobayashi BMW Sauber-Ferrari +1 Lap 2
10 Rubens Barrichello Williams-Cosworth +1 Lap 1
11 Michael Schumacher Mercedes GP +1 Lap
12 Sebastien Buemi STR-Ferrari +1 Lap
13 Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes +1 Lap
14 Heikki Kovalainen Lotus-Cosworth +3 Laps
15 Jarno Trulli Lotus-Cosworth +3 Laps
16 Timo Glock Virgin-Cosworth +3 Laps
17 Bruno Senna HRT-Cosworth +3 Laps
18 Lucas di Grassi Virgin-Cosworth +4 Laps
19 Sakon Yamamoto HRT-Cosworth +4 Laps
Ret Lewis Hamilton McLaren-Mercedes +47 Laps
Ret Robert Kubica Renault +47 Laps
Ret Nico Rosberg Mercedes GP +55 Laps
Ret Adrian Sutil Force India-Mercedes +55 Laps
Ret Jaime Alguersuari STR-Ferrari +69 Laps

Foto: RedBullRacing