Med 95% chance for regn under kvalifikationen var der lagt op til spænding i kvalifikationen til Belgiens Grand Prix. Der var da også drama fra første omgang da Petrov præsterer at ramme en våd curb på sin udomgang og snurre rundt, hvorefter bilen ikke kan komme videre,  hvilket resulterer i en kort periode med rødt flag mens bilen blev flyttet.

Efter kun 5 minutter begynder regnen at falde og de efterfølgende omgange snurrer biler rundt til højre og venstre.

I slutningen af Q1 stopper regnen, og enkelte teams prøver at satse på at gå ud på slicks. Det resulterer blandt andet i at Kobayashi og teamkollega De La Rosa kører galt inden for et halvt minut.

Ikke mere regn forventet! Det var meldingen lige inden Q2 gik i gang, og banen tørrer hurtigt.  Omgangstiderne forbedres konstant og banen har et klart tørt spor mod slutningen af Q2. Kampen og de sidste placeringer er tæt, men ikke de store overraskelser – dog må Schumacher og Rosberg endnu engang konstaterer at det ikke helt rækker til Q3.

Q3 starter på en så godt som tør bane og Webber sætter hurtigt dagens bedste tid, men også Kubica og Vettel får sat gode tider før spredt regn igen begynder at snige sig ind på banen.  Herefter er der ingen der forbedre deres tid og specielt Alonso må noget skuffende indkasserer en 10 plads. Et drømme resultat som Mark Webber næppe kunne have ønsket sig bedre da han forleden fejrede sin fødselsdag sammen med teamet og venner.

Tider fra formula1.com

Foto: RedBullF1