Mark Webber stormede fra pole position til sejr i det spanske grand prix. Men selvom australieren hele vejen var i fuld kontrol med løbet, så var det ingen walkover set gennem Webbers visir.

– I dag var en særlig dag, det er der ingen tvivl om, og jeg er rigtig glad for at få maksimalt udbytte af pole position. Det går aggressivt for sig ned mod sving et med slipstrømmen og den stærke modvind, og jeg vidste, at gutterne ville komme hurtigt ind i bremsezonen, så jeg skulle være meget præcis dér. Men det lykkedes, og jeg faldt til ro i løbet, siger Mark Webber efter starten, hvor konkurrenterne for eneste gang for alvor var tæt på Red Bull-køreren.

– Jeg er rigtig glad for, hvordan første stint gik, og jeg havde et godt og clean pitstop. Alt gik min vej i dag, det var rigtig godt. Det føltes som det længste grand prix, jeg nogensinde har kørt! Med de andre sejre er der sket en del mere, da jeg ikke har været i føringen hele løbet, men i dag handlede alt om at se pitboardet tælle ned, og min gud, det tager bare for evigt!, siger Webber, der skyder fra en ottendeplads i VM til en fjerdeplads – 17 point efter Jenson Button i front.

Foto: Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images