Vi har mange talentfulde racerkørere i Danmark. Et af disse talenter er Marco Sørensen. Den unge dansker er meget fortrøstningsfuld forud for en sæson, hvor han blandet andet skal køre GP2 for Carlin-teamet:

”Nu har jeg endelig fået chancen for at starte en sæson på en frisk. Allerede omkring årsskiftet fik jeg at vide, at det var ved at være på plads med Carlin. Jeg tror det er en af de første sæsoner, hvor jeg så tidligt har fået at vide, at jeg har et sæde. Oven i det skal jeg også køre Le Mans for Aston Martin i år. Det hele har sådan set været på plads længe, så hele januar og februar har jeg haft mulighed for at fokusere på de to ting, jeg skal i år, og jeg har haft mulighed for at fokusere på min træning. Der har sådan set kun været et mål, så det har ikke været lige så forvirrende, som de tidligere sæsoner. Så nu glæder jeg mig bare sindssygt meget til at komme i gang med arbejdet med Carlin. De blev trods alt nummer 2 i team-mesterskabet sidste år, så jeg ved det er et team, som ligger deroppe, hvor jeg også gerne vil være”.

Når Marco Sørensen senere på året skal køre Le Mans for Aston Martin Young Driver teamet i GTE Pro-klassen sammen med de to erfarende Le Mans-kørere Nicki Thiim og Christoffer Nygaard, bliver det ifølge ham selv spændende, men ikke nemt:

”Det er et godt køre-lineup – med Nicki og Christoffer. Jeg ser selv Nicki og Christoffer som to af de bedste sportsvognskørere i verden. Så lige på den front bliver det også spændende for mig. Det er jo lige pludselig en helt anden branche jeg kommer ind, så jeg kommer til at skulle hægte mig rimelig godt på de to andre. Jeg skal tage al den erfaring ind, som jeg kan få fra dem. Alt hvad Nicki og Christoffer ved om Le Mans, skal jeg selvfølgelig suge til mig og jeg skal lære af de ting, som de har lært gennem tiden. Det er jo en kæmpe udfordring for mig. Det kan godt være, at jeg kører GP2 og det ene og det andet, men Le Mans er en helt anden boldgade. Det er stadig de samme principper, der gælder, men udover det er der stor forskel på de to serier og de to biler”.

Marco Sørensen har endnu ikke haft tid til at prøve den Aston Martin, han skal køre sammen med Nicki Thiim og Christoffer Nygaard til Le Mans, men han ser frem til at tage plads bag rettet i både den og hans nye Carlin GP2-racer. Det kommer til at ske i starten af marts måned, hvor de to biler skal testes.

Foruden GP2 og Le Mans, er Marco Sørensen stadig tilknyttet Lotus F1 Team som test- og reservekører, og hvis alt går efter planen, skal Marco avancere til kongeklassen af motorsport i 2016:

”Jeg satser på at gøre det så godt i år, at jeg ikke skal ind som 3. kørere i Formel 1, men at jeg kan få et rigtigt sæde. Hvis jeg skal i Formel 1, så skal det være til næste år. Det giver heller ikke mening at blive ved med at køre i de her underklasser. Der skal ske noget i år, der gør, at jeg har gjort mig fortjent til komme i Formel 1 til næste år”.