Thys hurtigste teenager deltager i den asiatiske langdistanceserie sammen med sit engelske team, RLR Msport, når mesterskabet køres over fire afdelinger i februar måned på Yas Marina-banen i ørkenstaten Abu Dhabi. Bilen bliver den velkendte Ligier LMP3-bil, som dannede grundlag for Malthes flotte resultater på de europæiske baner i år.

Mens mange racerkørere har lagt hjelmen på hylden frem til april måned er det lykkedes racerkøreren fra Sennels ved Thisted at sikre en plads i sit faste team, så vinterpausen ikke bliver for lang. Grundet de imponerende resultater i denne sæson har teamet bedt deres danske topkører om at træde til i det asiatiske mesterskab.

“Det er en fed mulighed at få her i vinterpausen, især fordi muligheden er opstået på baggrund af mine resultater og ikke baseret på kroner og øre. Det bekræfter mig i, at det er muligt at nå helt til tops i motorsport, hvis jeg fortsætter min udvikling som hidtil”, siger Malthe Jakobsen, som kommer til at dele bilen med to kørere.

Den ene, canadiske James Dayson, er et velkendt ansigt fra sæsonen i European Le Mans Series, hvor de to var fast mandskab på RLR Msport’s LMP3-bil. Tredjemanden hedder Andy Higgins, en new zealandsk racerkører, som sidste år var med til at vinde et løb i det asiatiske mesterskab sammen med RLR Msport. Så det er ikke et tilfældigt line-up, Malthe Jakobsen er del af:

“RLR tager ikke til Abu Dhabi bare for at være med. Vi tager afsted for at vinde – ikke mindst fordi en sejr i mesterskabet udløser én af de eftertragtede pladser på Le Mans til sommer”, fortæller Malthe, som dermed har en anseelig gulerod at jagte.

“Jeg er ikke blevet lovet noget, men hvis teamet får en plads på Le Mans er det ikke utænkeligt, at mit navn kan stå på bilen” lyder det forsigtigt fra Malthe.

På grund af coronakrisen bliver de fire løb i Asian Le Mans Series afholdt på samme bane i løbet af februar måned. Det kunne godt blive en kedelig affære, men arrangørerne har sørget for rigeligt med udfordringer:


“Vi kommer til at køre på to forskellige banelayouts, og samtidig kommer vi både til at køre om dagen, aftenen og natten, så på den måde bliver der masser af afveksling. Jeg har aldrig kørt på Yas Marina før, så det bliver samme fremgangsmåde som jeg har brugt resten af sæsonen”, fortæller Malthe, som kan se frem til masser af tid bag rattet i februar måned.

På grund af kørersammensætningen kan thyboen nemlig se frem til at tilbringe omkring halvdelen af de fire løb bag rattet på bilen. Noget, som giver god træning til den kommende sæson i Europa, som starter halvanden måned efter hjemkomsten fra Abu Dhabi.

Første løb i Asian Le Mans Series 2021 køres den 5. februar og vil kunne følges live på internettet.

Også danske Formula Racing er tilmeldt serien.