Kevin Magnussens nyligt offentliggjorte McLaren-kontrakt har været et stykke tid undervejs.  Men en kombination af hårdt arbejde fra både Kevin Magnussen selv og hans bagland skulle angiveligt have sikret den 19-årige kører vejen til Formel 1.

Kevin Magnussen kom under McLarens Young Driver Programme i 2010 og har dermed været fulgt tæt af teamet gennem de sidste par år. Sidste år deltog Kevin i det engelske Formel 3 mesterskab, hvor han sluttede på andenpladsen efter at have vundet 7 løb, ført 14 løb og sat 8 pole positions. I 2012 skal Kevin køre World Series by Renault sideløbende med sit udviklingsarbejde for Vodafone McLaren Mercedes.

– Alt er kørt i stilling for Kevin. Det er alene op til ham selv, om han om et par år sidder fuld tid i en McLaren-racer. Det er et kæmpe pres, men det pres har jeg tillid til, at han kan tackle. Det har været meget svært at nå hertil. Men det er i virkeligheden først nu det hele starter. Det er helt afgørende for Kevins fremtid, at være sig dette bevidst. Alt omkring Kevin skal perfektioneres, så vi kan leve op til den tillid, vi er blevet vist og matche McLarens ultimative niveau, siger manager Dorte Riis Madsen i en pressemeddelelse.

– Racing er Vodafone McLaren Mercedes’ primære forretningsområde. Ved at give talentfulde kørere muligheden for at udnytte deres potentiale, så er vores Driver Development Programme en strategisk investering i vores fremtid og sporten som helhed. Vi har indtil nu været glade for Kevins udvikling, egnethed og hans arbejdsmoral. Tiden var den rette, til at tage skridtet videre, og vi ser frem til, at hjælpe ham med at opbygge den erfaring, han skal bruge, siger teamchef Martin Whitmarsh fra Vodafone McLaren Mercedes.

Ifølge Racemags oplysninger er det ventet, at Magnussen kører to sæsoner i Formula Renault 3.5.