Denne weekend går det løs med Formula Renault 3.5, hvor de to danske stortalenter Marco Sørensen og Kevin Magnussen skal følge op på 2012-sæsonens flotte, men også svingende resultater.

For begge danskere var der ingen tvivl om farten, men tekniske uheld prægede sæsonen og frarøvede dem flere så godt som sikre sejre.

I Kevin Magnussens tilfælde var der ved flere lejligheder udfordringer i begyndelsen af weekenderne, hvor danskerens tidligere team Carlin så rådvilde ud. Nu er det franske DAMS, det gælder, og dén kombination har set giftig ud ved flere lejligheder i forsæsonens tests.

– Vi lavede en del arbejde på setup ved den første test. Vi havde lidt problemer med bilen. Men da de var løst, så så vi rigtig godt ud i Barcelona. Jeg ved, at vi vil være hurtige. Men det vigtigste denne sæson vil være at være konstante. Ja, vi vil være hurtige, uden tvivl, men det handler om at være hurtig hver gang, siger Kevin Magnussen i en pressemeddelelse.

Modsat landsmanden Marco Sørensen, så har Kevin Magnussen været på Monza tidligere forud for sæsonpremieren.

– Jeg har kun kørt en løbsweekend her før, men jeg har det virkeligt godt med banen. Jeg kan virkeligt godt lide den. Den har masser af historie, og den er speciel i mine øjne pga. det. Monza er en cool, old-school-bane. Jeg er ikke fan af de nye, moderne baner med store afkørselsområder. Jeg elsker at komme til ældre baner, som Monza og Zandvoort. Det er rigtige racerbaner. Jeg er sikker på, at jeg også vil nyde et sted som Suzuka, når jeg en gang får mulighed for at komme dertil. De gamle baner har noget specielt. Der er større risici uden for store afkørsler. I stedet for afkørselsarealer, så er det grus, så det er lidt sværere, siger han.

Formula Renault 3.5-feltet testede torsdag og igen i dag fredag som kompensation for den aflyste testdag på Motorland Aragon.

Monza bød dog på regn, så der blev ikke så meget kørsel, som håbet.

Sergei Sirotkin var hurtigst med 1:33.817, mens Marco Sørensen var bedstplacerede dansker på sjettepladsen, 8/10 sekund efter. Kevin Magnussen var otter, 0,891 sekund efter.