Lotus F1 Team har valgt at trække sig fra denne uges formel 1 test på grund af problemer med chassiset.

Teamets nye kører Romain Grosjean oplevede allerede problemer med bilen fra morgenstunden. Allerede efter syv omgange kørte han i pit, og problemet blev lokaliseret til bilens chassis/monocoque, som allerede nævnt tidligere i dag i en artikel på Racemag.

Alternativet var at sende chassis type E20-01 fra Jerez testen til Barcelona, men disse planer blev droppet.

– Før vi kunne flyve chassis E20-01 til som erstatning for E20-02 – som blev beskadiget imorges – kørte vi en række simuleringer på fabrikken, baseret på de data vi fik fra de få omgange på banen i dag. Resultatet var at vi var i stand til at identificere et område som kræver ekstra arbejde, udtaler teknisk chef James Allison i en pressemeddelelse.

Lotus har fundet det mere givtigt at bruge resten af ugen på at udbedre fejlen, så man er klar til næste uges test, frem for at teste videre med første version af chassiset.

– Det har været hårdt at tage beslutningen om ikke at køre mere i denne uge, men vi føler at vores valg er det rigtige. På den positive side er, at vi hurtigt har kunnet identificere problemet med chassiset og vores designafdeling har allerede udtænkt en løsning. Vi vil deltage i næste uges test i Barcelona, udtaler teamchef Eric Boullier.