Lotus Racing kom som de eneste af de tre nye teams gennem første grand prix i 2010-sæsonen.

En 15. og 17. plads, to og tre omgange efter vindende Fernando Alonso, virker ikke umiddelbart prangende. Men det malaysiske Formel 1-hold kalder Bahrains GP for en drømmestart i Formel 1.

– Jeg er overlykkelig. Jeg kan ikke beskrive følelsen. Seks måneders arbejde og at få begge biler i mål er utroligt. Vi er lykkelige, vi er glade, og ånden i teamet er helt fantastisk. Jeg er virkelig stolt af Jarno og Heikki og alle andre her. Det er en fantastisk start og bedre, end jeg kunne have drømt om. Vi ville gerne komme i mål, og at gøre det foran etablerede teams er fantastisk, siger teamchef Tony Fernandes i en pressemeddelelse.

Tony Fernandes på pitmuren i BahrainHeikki Kovalainen sluttede som nummer 15 og bedst af de to Lotus-kørere.

– Det var et godt race for teamet – at få begge biler i mål er en stor præstation. Min bil havde ikke et eneste problem, jeg ved, at Jarnos havde, og kom i mål ved at nurse den, men det vigtigste mål var at få begge biler i mål, og det fik vi.

– Jeg fik en god start og kæmpede med kørere, som jeg ikke troede vi kunne slås med. Mine dæk var fine, og pitstrategien var god, men jeg mistede noget tid med at lukke biler forbi, og vi skal se på strategien til Australien for at komme bedre omkring det, siger Heikki Kovalainen.

Jarno Trulli sluttede som 17’er og sidste mand på banen. Italieneren havde dog sin andel af problemer på banen.

– Jeg fik en god start og undgik uheldet i andet sving, men så røg jeg i gruset og var næsten sidst, men jeg fandt tempoet og hentede bilerne foran mig. Bilen understyrede en del, og jeg kunne ikke helt forudsige balancen, så i pitstoppet ændrede teamet frontvingen, og jeg kunne pushe igen og køre nogle gode omgange. Til sidst fik jeg et hydraulikproblem, så jeg skulle bare få den i mål, siger Jarno Trulli om sit første løb Lotus.

Foto: Lotus Racing