Et af næste års nye teams, Lotus F1 Team, er netop i gang med tests i vindtunnel af en scalamodel af 2010-raceren. Blot en måned efter, at Lotus F1 Team blev bekræftet på gridden af FIA, er holdet med det nærmest mytiske navn langt med bilen. Men om de er klare til debut Bahrain i marts næste år, er endnu uvist.

lotus_f1_racing_wind_tunnel_model_b– Det er en kæmpe udfordring bare at få bilen klar til det første løb næste sæson, det kommer vi ikke uden om, men jeg er sikker på, at vi kan klare opgaven, siger Mike Gascoyne, CTO i Lotus F1 Team.

– Vores mål er at have bilen klar til roll-out i midten af februar, så vi kan udføre forsæsontests som forberedelse til debuten i Bahraini midten af marts, siger han, og forholder sig realistisk om målene for næste år.

– Vi må forblive realistiske i vores mål for det første år. Vi er et nyt team, og vi er begyndt med udviklingen sent, så det vil være flot bare at nå at få to biler på gridden i Bahrain. Jeg håber, at vi midtvejs næste sæson er etablerede som bedste rookie-team og så fortsætte udviklingen resten af året, siger Gascoyne videre.

Da teamet er finansieret af midler fra malaysisk industri og fra Malaysias regering, kigger teamet også på malaysiske kørere. Teamet er baseret i UK, men målet er på sigt at skabe et udviklingscenter ved Sepang-banen og endeligt at hovedkontoret skal ligge i Malaysia. Teamet vil også køre under det malaysiske flag.

Fotos: Lotus F1 Team