En andenplads og solid pointhøst til VM blev forvandlet til en tur i barrieren med kun et par omgange til mål for Lewis Hamilton.

Vodafone McLaren Mercedes’ 2008-mester var den eneste, der kunne true de to Red Bull Racing-kørere i den indledende fase af det spanske grand prix. Ved det obligatoriske pitstop kunne Hamilton overhale Sebastian Vettel, selvom det var tæt på at gå galt, da de to skulle uden om en af de langsommere biler.

– Jeg må sige, at der var problemer med nogle af backmarkerne – det føltes som om vi tog nogle af dem fire eller fem gange – og nogle var meget dårlige til at give plads, siger Hamilton.

– Jeg forstår, at det ikke altid er nemt for backmarkerne, og jeg ved fra første del af sidste sæson hvordan det er at blive taget med en omgang, men nogle af dem satte farten ned i ideallinjen, og jeg var faktisk lige ved at kollidere med et par stykker, når de gjorde det. Det var ret svært, fordi der er sådan en stor fartforskel. Jeg tror, det bliver endnu sværere i Monaco, siger Hamilton, der var overrasket over sin exit.

– Jeg passede bare på bilen frem mod mål, da jeg pludselig kunne mærke styrtøjet give op, og der var en pludselig fejl på venstre forhjul. Jeg mærkede ikke noget underligt før uheldet – bilen var fantastisk – så det er derfor, det var sådan en overraskelse. Vi ved ikke, hvad der gik galt, men vi tager det hele med til MTC for at finde ud af det, siger Hamilton i en pressemeddelelse.

Foto: Vodafone McLaren Mercedes